Un total de 42 comissos en 64 dies, des de l´u de juny fins al tres de juliol. El promig és un xic superior a un comís cada 1,5 dies. Aquestes són les xifres de la Policia Local de Lloret -tan sols del cos municipal, sense comptar-hi les dels Mossos d´Esquadra- pel que fa a actes administratives aixecades per tinença d´armes blanques, legals o il·legals, durant aquest estiu. Els 42 objectes retirats als seus propietaris són ganivets, navalles i defenses metàl·liques, com ara punys americans il·legals, o de fusta.

Els controls s´han intensificat enguany arran de l´alarma generada per l´assassinat d´un adolescent el passat 17 de juliol. El noi, de 15 anys, es va posar en una baralla per defensar un amic i no en va sortir viu: va rebre una profunda ganivetada que va atravessar-li el cor. El succés va causar consternació i molts ciutadans van apreciar la paradoxa que, precisament la nit del crim, un fort operatiu dels Mossos d´Esquadra escorcollava cotxes a l´entrada de Lloret per evitar que, entre d´altres coses, els turistes que hi arribaven portessin armes blanques.

La investigació sobre el crim continua. Fa alguns dies, la Policia Local va trobar estacionat al carrer un Renault Clio de matrícula francesa obert i amb aspecte de portar dies abandonat. Es va poder constatar que el cotxe estava relacionat amb un grup de joves francesos que es corresponien amb la descripció dels agressors: nois en la vintena, de parla francesa i aspecte magrebí. L´Àrea Territorial d´Investigació dels Mossos d´Esquadra segueix la pista dels amos del cotxe.

D´altra banda també s´han revisat les imatges de les càmeres de trànsit instal·lades als carrers del centre de Lloret i d´entitats bancàries properes al carrer Torrentó, que és on va succeir el crim. De moment, però, encara no hi ha hagut detencions.

Conflicte amb la prostitució

Dos dels grans conflictes de seguretat ciutadana a Lloret són la venda ambulant i el tràfic de drogues toves. En dos mesos i tres dies, els agents locals han aixecat 271 actes per venda ambulant i han detingut 39 persones que traficaven amb estupefaents a la via pública. Però enguany hi ha un nou fenomen que suposa un risc sobretot per als turistes més joves i inexperts.

Hi ha hagut casos, apunten fonts policials, de robatoris per part de prostitutes als seus clients. Aproximadament una vintena de noies es prostitueixen als carrers i presten els seus serveis en racons i portals. Els qui contracten els seus serveis acostumen a ser joves beguts. Les noies aprofiten que els clients tenen la guàrdia baixa per arrabassar-los les carteres i sortir corrents