L'Institut Català de la Salut (ICS) va enviar ahir un nou document als sindicats sanitaris en què recull si accepta o no les reclamacions que els representants dels treballadors li van fer divendres passat en la darrera reunió de negociació. Aquell dia, l'ICS va reduir a la meitat les seves pretensions inicials i va rebaixar la retallada del 50% al 25% del complement específic o de personal estatutari, que equivalia a la paga de Nadal. Tot i això, CCOO, UGT, Catac i Satse van demanar a l'ICS que per arribar a un acord havia d'assegurar en un document el manteniment de la plantilla, no tornar a retallar el pressupost i recuperar l'activitat als centres. Els sindicats estan estudiant el nou text i avui el debatran conjuntament.

Fonts sindicals van explicar que el nou document no dista gaire del que els van presentar divendres en el marc de la quarta reunió de negociació. Tot i això, tots els sindicats es troben a hores d'ara estudiant el nou text i es reuniran aquest dimarts per decidir quina resposta donen a l'ICS.

De fet, en la carta enviada divendres passat en la qual acceptava recollir les demandes de garantia dels sindicats, es llegeix: "La reunió de la Mesa Sectorial de Sanitat que ha tingut lloc avui divendres, 11 de novembre de 2011, ha donat un gir al procés de negociació entre l'Institut Català de la Salut i els agents socials. En aquesta reunió, els representants dels sindicats CCOO, UGT, CATAC i SATSE ens han demanat afegir a la proposta de l'ICS un seguit de garanties, que recollirem en un nou document que dilluns farem arribar a tots els sindicats".

La delegació de CCOO al Trueta va informar ahir els treballadors de l'hospital d'aquesta nova proposta i debatre quina posició prendre. Avui mateix, CCOO té una reunió per donar una resposta i posar-se d'acord amb els altres sindicats. Per la seva part, Metges de Catalunya es va desmarcar divendres d'aquest front sindical i va assegurar que no acceptaria cap proposta que impliqués la rebaixa "ni d'un euro" del salari dels professionals, segons que va explicar el portaveu d'aquest sindicat, Francesc Duch, en sortir de la trobada.