Esquerra Republicana de Catalunya va qualificar de "frau electoral" que el Partit Popular estigui estudiant rellevar Enric Millo i enviar a Madrid Concepció Veray. El president regional d'ERC, Josep Carrapiço, va considera que el PP ha fet "un càlcul partidista i demostren que no tenen interès de servir els ciutadans, si no de servi-se dels electors per obtenir el seu fi". CiU i PSC no es va voler pronunciar sobre la decisió del PP fins que sigui ferma, encara que els nacionalistes consideren que "no es plantegen la possibilitat que algú cometi un frau davant els seus electors".

La decisió del PP d'estudiar la possibilitat que Enric Millo es quedi com a portaveu al Parlament i enviar la número 2 de la llista al Congrés, Concepció Veray, a Madrid va suposar ahir un nou debat polític. Dimarts, el portaveu del PPC al Parlament, Enric Millo, va obrir la porta a renunciar a l'escó que ha aconseguit encapçalant la llista dels populars al Congrés dels Diputats per Girona. Millo va explicar que "de moment" el seu partit no li havia demanat que "deixi les funcions" que té com a portaveu del grup popular al Parlament i que, per tant, a hores d'ara "estic exercint" a la Cambra catalana. Fins a la setmana vinent, els populars no tenen previst prendre una decisió.

Un insult a la intel·ligència

El fet que s'estigui plantejant aquest relleu ja ha suposat les crítiques d'altres formacions. El president regional d'ERC, Josep Carrapiço, va ser el més dur en considerar que es tracta d'"un frau als electors". El líder republicà va advertir que "són aquest tipus de decisions les que fan que la gent perdi la confiança amb la política". Els responsable d'ERC remarca que és una prova més que "estan en política com un fi, no com un mitjà per canviar la societat i millorar-la. Han fet un càlcul partidista i demostren que no tenen interès de servir els ciutadans, si no de servi-se d'els electors per obtenir el seu fi". Carrapiço va afirmar que tant el cas del PP com el de CiU, anunciant més retallades l'endemà dels comicis, és "un insult a la intel·ligència".

També es van mostrar molts crítics els representants d'Iniciativa per Catalunya-Verds. Fonts de la direcció ecosocialista van concretar que la substitució "és legal, però no ens sembla legítim". Les mateixs fonts van concretar que "si és el que tenien previst abans de les eleccions hauria estat just que Concepció Veray defensés els postulats del PP durant tots els debats perquè era ella la que havia de fer-ho després a Madrid en representació de tots els gironins".

Per la seva part, el cap de llista de CiU al Congrés, Jordi Xuclà, no va voler fer valoracions. "No m'agrada fer especulacions sobre notícies no confirmades, però no em plantejo la hipotesi que algú que sigui elegit li passi pel cap cometre el frau davant els seus electors de no complir el mandat seria un frau als electors.

Per la seva part el Partit dels Socialistes de Catalunya, va assegura que no tenien confirmació ofical per part de la direcció del PP que aquesta decisió estigués presa. Per això van preferir esperar fins la setmana que ve que sigui oficial per pronunciar-se sobre la substitució de Millo.