Una dona veïna d'Olot i de nacionalitat índia, Manpreet Kaur, de 26 anys, va ser trobada morta pel seu marit ahir al migdia quan l'home, de 34 anys, tornava de treballar per dinar al seu domicili. La noia havia rebut diverses ganivetades, algunes al coll, on presentava una ferida greu, i als braços; i jeia morta al terra del dormitori, segons van explicar familars de la víctima. L'home tornava a casa com cada dia en sortir de treballar de l'empresa Embotits Francisco Puigverd, situada a pocs centenars de metres de casa seva. Sempre plegava passat el migdia i la trucada per alertar la policia de la troballa va entrar a les línies d'emergències cap a dos quarts d'una. L'home anava acompanyat del seu germà -que compartia domicili amb el matrimoni, segons va relatar la família més propera- i pocs minuts després que els dos homes accedissin a l'immoble una veïna va sentir crits esperitats per l'escala i en sortir es va trobar el marit. Ells no havien sentit res, però l'home havia trobat la seva dona morta, estesa en un mar de sang: segons fonts policials, la mort s'havia esdevingut poca estona abans que es trobés el cos. La família va explicar que el marit havia trobat oberta la porta de l'habitatge, situat al primer pis del número dos del carrer Pintor Velázquez del barri de les Fonts d'Olot. En tot cas, el pany no havia estat forçat, segons van confirmar fonts policials. Un detall que fa pensar que l'assassí era conegut per la víctima i que aquesta el va deixar entrar.

Ahir al vespre el jutjat de guàrdia d'Olot havia decretat secret de sumari sobre el cas i no s'havia produït cap detenció, però els agents de l'Àrea d'Investigació Criminal (AIC) dels Mossos d'Esquadra que van fer-se càrrec del cas no descartaven cap hipòtesi respecte al crim, ni tan sols la violència de gènere -aquesta possibilitat, però, al vespre ja es considerava molt improbable. Així, mentre la família més propera al matrimoni -a Olot hi viu una nodrida comunitat d'indis del Panjab- apostava perquè la dona havia estat víctima d'un robatori -les joies d'or són part de la seva cultura, explicaven, i podien esdevenir un botí cobejat per un lladre informat de les seves tradicions-, el marit i pare del nen de cinc anys que tenia la parella prestava declaració a la comissaria dels Mossos a Olot, tot i que en qualitat de testimoni. Els agents, emparant-se en el secret d'actuacions, no van confirmar si a la casa hi faltaven joies.

L'arma del crim tampoc no s'havia trobat ahir al vespre i els agents van passar la tarda i fins ben entrat el vespre inspeccionant l'escena del crim i escorcollant els contenidors i els racons dels voltants del domicili, amb l'esperança de trobar l'estri homicida, probablement un ganivet. Per la seva banda, l'Ajuntament d'Olot ha decretat un dia de dol i un minut de silenci, que se celebrarà avui al migdia davant del consistori. En un comunicat, el ple olotí va manifestar el seu rebuig "unànime" a qualsevol demostració de violència i va fer una crida al respecte i la convivència.