El decret d'ajustos que aprovarà el Consell de Ministres inclourà un apartat per reduir el salari dels membres del Govern -el president, la vicepresidenta i els ministres- de manera proporcional a una paga extra.

Fonts de l'Executiu van confirmar aquest punt, especificat en la norma ja que els ministres no tenen extres i cobren en dotze pagues, per la qual cosa no se'ls podia suprimir la de Nadal com es farà amb els funcionaris i els alts càrrecs.

Des del PSOE i UPyD s'havia recordat que els ministres no tenen extra i s'havia instat el Govern a rebaixar-se el sou un 8 per cent, l'equivalent a la paga que perdran els treballadors del sector públic.

"Se'n van oblidar", va ironitzar als passadissos del Congrés la vicesecretària general del PSOE, Elena Valenciano al recordar que Mariano Rajoy, en presentar l'ajust en el ple del Congrés, només va parlar de l'Executiu.

D'altra banda, també es reduirà la pensió que reben els expresidents del Govern. Aquesta mesura també s'aplicarà als exministres, que cobren una "pensió indeminizatòria" en acabar el seu mandat per un temps màxim de dos anys per la qual perceben el 80 per cent del seu sou.