26 de setembre de 2012
26.09.2012

El Fòrum Alsina defensa la independència

26.09.2012 | 19:10

El Fòrum Joan Alsina, que integra un grup de capellans de la Diòcesi de Girona, va clamar ahir a favor de la independència de Catalunya després de fracassar intents de diàleg amb els diversos governs d'Espanya, repetides agressions al català i l'incompliment de compromisos monetaris.
En el document "Amb el clamor del poble", els capellans que aglutinen els sectors més progressistes han decidit alinear-se amb les aspiracions manifestades en la marxa independentista de l'11 de setembre, i han augurat que el futur "no serà fàcil".

Mostrar intel·ligència
"Caldrà forjar la unió del poble català, treballar amb molta intel·ligència, mostrar fermesa i perseverança, no deixar-se influir per les mentides ni acovardir per les amenaces", va declarar el Fòrum.
Segons la seva opinió, continuar amb la situació actual només suposaria l'"empobriment de Catalunya i la seva desaparició com a nació diferenciada".
Per al Fòrum, la dignitat dels pobles té uns límits i unes exigències, i les persones i els pobles no poden ser si no són lliures, i ha carregat contra el "model uniformista i dominador d'Espanya que no accepta les diferències".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook