Escudero ho té clar. I si ho té clar, ho diu. Ja sortiran avui veus a criticar-lo, però de moment, aprofitant que en la celebració del Dia Mundial del Turisme jugava a casa -se celebra al Castell de Biart, del qual és propietari- va desmentir les dades oficials que qualifiquen de bona la temporada turística que ara finalitza, i va reclamar la supressió del Pla Director Territorial de l'Empordà per massa ecologista.

Respecte a la temporada d'estiu que s'ha acabat, Escudero va assegurar que ha estat pitjor que la de l'any passat, que ja va ser dolenta per la crisi. Segons va indicar, la demarcació no va "notar" els dos milions de turistes internacionals que van arribar a Catalunya el mes de juliol, que va ser especialment fluix amb un 60% de l'ocupació, enfront d'un agost una "mica millor, però no gaire". Una altra dada alarmant que va revelar és que els restaurants han baixat aquest any la facturació un 30% respecte l'estiu passat. "I ara ve la taxa turística i l'IVA", va advertir de cara a un futur que, segons ell, espresenta complicat.

A banda, va esmicolar i va demanar la supressió del Pla director territorial de l'Empordà, aprovat tot just l'any 2006, acusant-lo de "amb idees merament ecologistes aturar tothom que vol donar un impuls al turisme". Per Escudero, és un pla "del segle XIX que no ens deixa avançar". Segons el president dels hotelers, el que reclamen els turistes és "oci i clima", i com que el clima ja hi és, cal oferir més oci. Ho volen més clar? Tinguin: "els models turístics centrats només en el naturisme i el paisatge no perduren en el temps".

La trobada va comptar amb una gran representació del sector però també de la política a tots els nivells. I com cada any, Escudero va aprofitar tanta representació per enviar un missatge clar i ?reivindicatiu sobre les principals preocupacions del sector.

Així, va fer referència als projectes "llunyans" de l'Eurovegas i el Barcelona World, tot dient que a comarques gironines no "li tocarà res" de tot això, i subratllant la necessitat de buscar nous projectes.

Una altra de les preocupacions és l'entrada en vigor el pròxim 1 de novembre de l'anomenada taxa turística, que va definir com una "imposició" per part d'alguns polítics i empresaris. Va dir que el sector hoteler gironí se sent "enganyat" perquè el govern català no ha escoltat les reivindicacions que havien posat sobre la taula.

Davant la retallada de les inversions de l'Estat a Girona, i molt especialment de les obres de la N-II, Escudero va carregar contra totes les administracions i colors polítics. "Governi qui governi, sempre ens deixa a l'estacada", Va declarar dolgut.

Durant els discursos, també va fer esment a la devastació del gran foc que ha patit la comarca de l'Alt Empordà aquest estiu. El sector ha agraït el suport i els esforços fets fins ara per part de l'administració però també va demanar que les accions continuïn en un futur per tal de pal·liar els efectes i evitar nous incendis. No es va escapar la premsa de les seves crítiques, ja que en la seva opinió el tractament de la notícia va ser excessivament alarmista, cosa que va provocar l'anul·lació de reserves en hotels situats en zones que no s'havien vist en absolut afectades pel foc.