Jaume Torramadé deixa la presidència de la Diputació i d'Unió Democràtica de manera temporal. Un mes després que es produís el presumpte assetjament sexual a l'exassessora i expresidenta local d'UDC a Salt, Minerva Amador, va arribar la primera conseqüència política. Torramadé assegura que s'aparta temporalment amb la voluntat de "prendre una certa distància del dia a dia" de la Diputació, però que és una decisió "no volguda". El vicepresident Miquel Noguer, alcalde de Banyoles, es farà càrrec de la institució provincial de manera transitòria. Després de reunir el grup de CiU a la Diputació, Torramadé va assegurar que no "era una dimissió" i va deixar clar que continua com a alcalde de Salt.

La decisió de deixar durant unes setmanes -no va precisar amb exactitud quantes- la presidència de la Diputació la va anunciar el mateix Jaume Torramadé després de reunir-se amb els diputats de CiU. A la trobada van arribar a les cinc de la tarda tots els diputats, mentre Torramadé esperava en un edifici adjunt. El fins ara president va entrar a l'immoble principal acompanyat del portaveu de CiU i president de CDC a comarques gironines, Pere Vila, del seu cap de gabinet, Josep Maria Bros, i de l'adjunta al gabinet de presidència i regidora de Salt, Rosa Pórtulas.

La trobada començava a les cinc de la tarda i en un quart d'hora s'havia resolt. A la sortida, Torramadé va afirmar que prenia "una decisió responsable perquè hi ha hagut una pressió mediàtica molt important". Va advertir que "quan un té càrrecs de responsabilitat i es veu amb dificultat per ?exercir-los amb certa llibertat, s'ha d'apartar del focus principal".

L'alcalde de Salt va fer referència no només a les denúncies entre ell mateix i Minerva Amador, sinó també al conflicte amb el cap de Protocol i Comunicació de la Diputació, Josep Maria Amargant, que va publicar una crata oberta a Diari de Girona on denunciava un intent d'encobrir els suposats tocaments. "Les persones en controvèrsia amb mi tenen a veure amb el partit, la Diputació o totes dues coses alhora", va argumentar. "Per això, són dos llocs on faig un pas lateral i transitori perquè s'aclareixi la situació; les circumstàncies em porten a pensar que, des d'un punt de vista fred, és el millor per a les institucions que represento", va indicar.

Jaume Torramadé també va expressar que la decisió d'apartar-se temporalment de les dues presidències no obeeix a cap estratègia vinculada a la seva defensa i a accions legals. "No comparteixo els motius que em porten fins aquí, però un cop estic en aquesta situació, de la qual no em considero responsable, penso lògicament en la institució i en el partit", va dir.

Lluita de poder

Tanmateix, el mateix Torramadé va enviar un comunicat, on reiterava la seva innocència i assegura que ha pres la decisió amb "convicció plena". A l'escrit,recordava que confiava en el funcionament de la justícia i reclamava que "s'acabi aviat aquesta cacera major, que s'ha convertit clarament en una lluita de poder sense embuts, en què les persones i els seus sentiments importen ben poc".