Després d'una presidència accidental que ha durat un mes i mig, el govern de CiU a la Diputació vol recuperar la normalitat tan aviat com sigui possible. "El que volem ara és tornar a la normalitat amb un president amb plenes funcions", va afirmar Noguer. "Ha estat una etapa curta però més convulsa del normal, volem que la Diputació sigui coneguda pel que fa no per les coses que hi passen fora de la gestió", va assegurar. Com a president accidental, Noguer comunicarà demà a la Junta de Portaveus la decisió de Jaume Torramadé i proposarà que acceptin la seva renúncia durant el ple ordinari convocat per dimarts vinent. Alhora, convocarà un ple extraordinari pel mateix dimarts que servirà per nomenar el nou president. Si tot segueix el guió previst, l'alcalde de Platja d'Aro, Joan Giraut (UDC), serà el substitut de Torramadé.

Noguer va detallar que, durant el temps que ha estat president accidental, ha intentat que la Diputació "no notés" que faltava el president i que seguís el seu dia a dia amb normalitat. "No s'ha deixat de fer res del que s'havia de fer", va assegurar. Amb tot, però, Noguer va expressar que ja té ganes d'acabar amb aquest període de transició, que la Diputació tingui nou president i tornar al seu càrrec de vicepresident.

El president accidental no va voler entrar a valorar el contingut del comunicat que Torramadé va fer públic ahir. Torramadé continuarà com a diputat, una decisió que Noguer no troba desencertada. "L'acta de diputat és de cadascú i cadascú fa el que creu oportú", va afirmar Noguer, qui també va recordar que Torramadé "fa molts anys" que està vinculat a la Diputació.

Per la seva part, la portaveu del PSC a la Diputació, Pia Bosch, considera que la renúncia de Jaume Torramadé és un "primer pas positiu per restituir el bon nom de la institució i per traslladar a la ciutadania la tranquil·litat que la Diputació treballarà al servei dels ajuntaments". Per Bosch, la renúncia de Torramadé arriba tard perquè "s'ha trigat més del desitjable, allargar la situació ha erosionat una institució que ha d'estar fora de tota sospita".

Aclarir l'ús dels fons

El PSC va assegurar que el seu grup vetllarà perquè la comissió d'investigació que es reunirà dimarts vinent aclareixi "si hi ha hagut o no una utilització impròpia dels recursos econòmics i humans de la Diputació". Bosch creu que la comissió d'investigació ha d'aclarir "totes les conseqüències institucionals de la situació que s'ha produït" i sobretot "si hi ha hagut utilització impròpia dels fons o si els informes i els treballs que s'han encarregat externament eren necessaris i complien amb els fins pels quals s'havien encarregat". "L'objectiu final és rescabalar el perjudici que s'hagi causat a la institució", va concloure.

El president d'ICV, Marc Vidal Marc, -que no tenen representació- va reclamar que s'arribi al fons i s'ha d'"evitar qualsevol opacitat". Per això, va reclamar "llums i taquígrafs" per la comissió. Va lamentar el "vodevil" que "fa pensar en interessos estranys". "Si realment es considera que pot haver algun indici d'utilització estranya d'uns diners públics, per què només deixa la Diputació i no l'alcaldia de Salt?", va preguntar.