l jutge de l'Audiència Nacional Eloy Velasco ha decretat llibertat sense fiança per al president del Club d'Hoquei Lloret de Mar, Joan Perarnau, per al pare del suposat cap de la màfia russa a Catalunya, Boris Petrov, i per la germana de l'arquitecta Pilar Gimeno, Teresa Gimeno, tot i que els manté imputats. A Perarnau l'acusa d'un delicte de suborn però no li aplica cap mena de mesura cautelar, mentre que a Boris Petrov l'acusa de blanqueig de diners i falsedat documental, i li prohibeix sortir del país. A Teresa Gimeno li imputa delictes de blanqueig i falsedat documental, però tampoc li aplica cap mesura cautelar.

L'operació Clotilde se salda d'aquesta manera amb tres persones a la presó i quatre persones en llibertat, però tots queden imputats de diversos delictes. Per al suposat cap de la màfia russa a Catalunya, Andrei Petrov, Velasco ha dictat presó sense fiança i li atribueix delictes de pertinença a organització criminal, blanqueig de capitals al sí d'organització criminal, falsedat mercantil i suborn.

El fet que Velasco li imputi el delicte de pertinença a organització criminal, segons fonts de l'Audiència Nacional, es deu precisament als seus vincles amb la màfia russa. Petrov hauria defraudat 56 milions d'euros a través d'un entramat d'empreses. A la seva declaració, Petrov ha admès davant el jutge que va pagar dos viatges de l'exalcalde de Lloret, Xavier Crespo, a Moscou, un amb la seva família i un altre en motiu d'una fira turística.

Les altres dues persones que han anat a presó són el cunyat de Petrov, Konstantin Mischanin i l'arquitecta Pilar Gimeno -que s'ha negat a declarar- a qui imputa els delictes de blanqueig de capitals al sí d'organització criminal, falsedat i suborn.

Segons fonts de l'Audiència Nacional, el jutge considera que Konstantin Mischanin era la mà dreta de Petrov i l'encarregat de les seves activitats quan es trobava a l'estranger, mentre que Pilar Gimeno era la persona que suposadament hauria fet de mitjancera entre Petrov i l'Ajuntament.

Les quatre persones que queden en llibertat són el president del Club d'Hoquei Lloret de Mar, Joan Perarnau, que queda imputat amb un delicte de suborn i per a qui Velasco no dicta cap mesura cautelar, el pare de Petrov, Boris Petrov, que té prohibit sortir de l'Estat i està acusat blanqueig i falsedat, i la germana de l'arquitecta, Teresa Gimeno, que tampoc té cap mesura cautelar però està acusadda de blanqueig i falsedat.

Aquest dissabte Eloy Velasco ja va interrogar i va deixar en llibertat amb càrrecs la secretària d'Andrei Petrov, Jessica Oleguin, a qui va retirar el passaport i a qui sotmet a vigilància policial.

Les investigacions sobre Perarnau se centren en el patrocini de l'empresa de Petrov, DDC, sobre el club, i la coincidència amb l'adjudicació de les obres de la reconversió de l'antiga plaça de Braus en un centre comercial. Tot i que d'entrada havia de ser una zona esportiva, el consistori i DDC van arribar a un acord per reconvertir l'espai per a usos comercials. La decisió va ser criticada per l'oposició.

Les informacions periodístiques apunten a l'exalcalde de Lloret, Xavier Crespo -que no està imputat- que segons han publicat diversos mitjans hauria cobrat milers d'euros de Petrov a canvi d'un tracte de favor per part de l'Ajuntament. Crespo nega rotundament aquestes informacions i assegura que no ha rebut mai "ni un euro".