Els efectes de l'operació Clotilde també han arribat al Parlament de Catalunya i van provocar que ahir el president de la Generalitat, Artur Mas defensés "la paraula" del diputat de CiU i exalcalde de Lloret de Mar Xavier Crespo en el cas de la màfia russa al municipi i va destacar que "les corrupcions no existeixen fins que no es demostren" i assegurar que confia en Crespo perquè fa molts anys que el coneix.

En aquest sentit, el president català va assegurar que el Govern està disposat a estudiar un pacte contra la corrupció però sobretot, va reclamar "separar el gra de la palla" i diferenciar entre la corrupció i les acusacions o les suposicions amb un interès al darrere. En roda de premsa, Mas va afirmar que està disposat a parlar de tots els pactes contra la corrupció que calguin, però va demanar primer saber de què es parla.

I en el cas de Crespo, va remarcar que ell segueix dient que tot és fals i que "és la paraula d'uns contra la dels altres. Si segueix dient això, el que faig és fiar-me'n, perquè fa molts anys que el conec", va argumentar. En aquest sentit, va demanar als partits que sàpiguen separar el que és corrupció o corrupteles, "que segur que hi són", va admetre, del que són "acusacions, suposicions o investigacions". "En aquest cas, la paraula del senyor Crespo val alguna cosa", va insistir.

????Mas no va ser l'únic membre del Govern català a donar suport al diputat Crespo sinó que el conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig va assegurar que té "plena confiança personal, política i professional" en ell i que tot el que ha fet ha estat "en benefici de Lloret i d'acord amb la normativa vigent". Sobre el possible nomenament de Crespo com a secretari de Seguretat fa dos anys i que última hora no es va materialitzar, Puig va explicar que després de mantenir-hi converses i va ser el mateix exalcalde que ho va descartar "en base a una reflexió personal".

Mas i Puig feien aquestes declaracions després que s'hagi obert un debat arran de l'operació contra la màfia russa a Lloret entre els grups de l'oposició al Parlament sobre la necessitat que s'aprovi un pacte contra la corrupció. Tot i això, la portaveu d'ICV al Parlament, Laia Ortiz, va fixar la mirada en Lloret i va demanar a CiU que suspengui l'acta de diputat a l'exalcalde Xavier Crespo per la suposada implicació amb la màfia russa. Per Ortiz, no es tracta d'una condemna "a nivell judicial, però els partits han d'anar per davant de la justícia", va explicar. I va l??amentar el "silenci" de CiU que, 48 hores després de les informacions sobre el cas Crespo, no ha pres cap decisió i només "tanca files" entorn del seu diputat. Finalment va recordar que l'acumulació de casos de corrupció a Catalunya i a l'Estat fa necessari mesures urgents contra aquestes pràctiques i va anunciar que no participarà en cap reunió que només serveixi per aconseguir una fotografia i de la qual no surtin pactes concrets.

La presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, també va instar CiU que doni "explicacions immediates" sobre les suposades vinculacions amb les trames de corrupció de la màfia russa a Lloret de Mar quan era alcalde l'actual diputat convergent al Parlament Xavier Crespo. I va assegurar que en referència a temes de corrupció, "en casos com els que s'han produït hi ha una diferència entre el PP i CiU" i és que segons la presidenta del PPC, en canvi, "el president Mariano Rajoy donarà explicacions al Congrés en una sessió de control, mentre Mas encara no ha donat cap explicació".

En canvi, des del principal grup de l'oposició, Esquerra, la seva portaveu Anna Simó sobre les accions que Convergència hauria d'emprendre, en el cas que la justícia imputés al diputat i exalcalde de Lloret, va convidar els dirigents del partit a aplicar "les mesures que consideri convenients al respecte". També va apuntar que el grup municipal d'ERC a Lloret de Mar es va posicionar en contra d'alguns afers i projectes urbanístics que "no va veure clars", sense especificar si tenien relació, o no, amb els de la investigació. Amb tot cal recordar que ERC de Lloret va votar en contra rebaixar els impostos a l'empresa de Petrov per a la construcció del centre comercial de l'antiga plaça de Braus.

Arran de casos com el sorgit a Lloret de Mar relacionat amb una xarxa de blanqueig de diners de la màfia russa, Simó va instar els altres partits a "actuar" per tal d'eradicar la corrupció política. Entre les propostes d'ERC, hi ha la de portar al Congrés una proposta per tal de modificar el Codi Penal, de manera que el finançament irregular de partits i la corrupció institucional siguin tipificats com a delictes i veu necessària fer realitat una "llei de transparència".

El president de Ciutadans (C's), Albert Rivera també va demanar un pacte que serveixi per "expulsar" la corrupció de les institucions i va puntualitzar que ha de ser "un compromís ètic, no estètic" dels partits. Segons Rivera, "hi ha una opacitat a l'empara de la forma d'actuar permesa per la Llei de partits" i sobre el grup de la màfia russa desarticulat a Lloret de Mar va expressar la seva preocupació sobre la possibilitat que sigui cert que l'exalcalde "hagi cobrat sobres de la màfia".

A parer d'Albert Rivera, "Crespo hauria de donar explicacions i oferir la màxima transparència". A parer seu, l'arrel del problema "es troba en el sistema de partits espanyol i restablir la confiança se centra a reformar el sistema". Per a Rivera, "és pervers que, al final, en lloc de servir el ciutadà, el polític, qui serveixi siguin les entitats financeres i els lobbys".