Sant Nicolau:

Parada obligatòria any rere any en el recorregut de Temps de Flors per les seves grans representacions florals i ornamentals. Aquesta capella funerària que avui s'utilitza com a sala d'exposicions, havia tingut una planta central quadriabsidal d'arrel llombarda, amb la característica ornamentació d'arquets cecs i bandes llombardes als murs exteriors. Un element a destacar d'aquest espai és el cimbori octagonal

Sant Feliu

Aquesta basílica d'aspecte encastellat va ser la primera catedral de Girona, condició que va mantenir fins al segle X. És un edifici destacat del gòtic a Girona, que compta amb un esvelt campanar que data dels segles XIV-XVI. L'impacte que genera l'ornamentació del recinte i les escalinates annexes el converteixen en un dels espais més especials del festival.

Plaça dels Jurats

Al bell mig del Barri Vell gironí troben aquesta plaça tranquil·la i serena rodejada de pedra en la qual, cada any, es poden contemplar destacables muntatges florals i decoratius.

Catedral

Aixecada entre els segles XI i XVIII és un dels emblemes arquitectònics de la ciutat de Girona. Destaca la singularitat que dóna el resultat de la superposició i addició d'edificacions d'estils diferents, des del romànic fins al neoclàssic.

La torre, el claustre romànic, la façana i l'escalinata fan d'aquest monument un dels espais ineludibles de la visita a Girona durant el Festival.

La decoració dels espais interiors del claustre i l'ornamentació de l'escalinata i els soterranis esdevenen cada any els projectes amb més ressó.

Banys Àrabs

Situats al peu de la catedral, es tracta d'una construcció del s. XII inspirada en banys romans. Durant Girona, Temps de Flors, gràcies a la seva arquitectura i forma, els Banys Àrabs representen un dels imprescindibles en el recorregut de la mostra.

Sant Lluc

Es tracta d'una esglèsia construïda el 1724, situada al principi del passeig arqueològic. Durant Temps de Flors, és la seu del concurs de flors que se celebra cada any i en el que participen moltes persones no professionals de la jardineria.

Sarraïnes

L'edifici situat entre els Banys Àrabs i el principi del passeig arqueològic és una visita necessària durant Temps de Flors. Compta amb dos entorns diferenciats: la planta baixa i el primer pis, amb entrades independents.

Casa Lleó Avinay

Es tracta d'un habitatge particular que era propietat d'un dels jueus més rics que hi havia a l'any 1492 a la ciutat. S'hi pot observar un jardí amb la forma de l'arbre de la vida i les plantes disposades cabalísticament.

La casa Lleó Avinay es troba al número 1 del carrer de Sant Llorenç i hi és des de fa més de 500 anys. Conserva les portes de pedra de tota la casa. Aquest espai íntim carregat de simbolisme és un dels indrets essencials en el recorregut de Girona, Temps de Flors.

Torre Gironella / Jardins dels Alemanys

La Torre Gironella és una antiga fortificació de la ciutat de Girona. situada al vèrtex oriental i punt culminant de la Força Vella, a la dreta del Palau del Bisbe. Esmentada ja al 1190, era la més important i la més alta de les torres gironines. L'espai són referents durant Temps de Flors. ja que compten, cada any, amb decoracions i ornamentacions elegants i cuidades molt.

Sant Martí

L'església dedicada a Sant Martí, pertanyent a l'antic convent i col·legi dels jesuïtes, es va edificar fora muralles al final del segle XVI en un pendís anomenat sa Costa. La pau i la serenitat que transmet l'espai, fa que la visita a aquest monument sigui indispensable dins del recorregut de Girona, Temps de Flors.