Girona s'omple de flors i de gent durant els dies de la fira més esperada i coneguda de la ciutat. Durant aquests dies hi ha molta activitat i moviment i s'espera que l'esdeveniment rebi visitants d'arreu del món.

Les millors opcions per arribar a la ciutat són venir amb tren (si sou de fora de Girona) i anar a peu pels desplaçaments interns. A més durant els dies de la mostra Renfe ofereix promocions de fins al 70% de descompte en l'AVE amb origen o destí a Girona. També amplia l'oferta d'AVE entre Barcelona i Girona i oferirà fins a 100.000 places en Rodalies de Catalunya entre el dia 11 i el 19 de maig amb més de 50 serveis diaris als serveis regionals R11 (Barcelona Sants - Portbou) i R61 (l'Hospitalet de Llobregat - Figueres).

Si preferiu desplaçar-vos amb cotxe és aconsellable (i probablement la solució més ràpida) aparcar als afores de la ciutat per la zona de Fontajau, parc del Migdia, zona de l'Hipercor o Montilivi. També podeu optar pels principals aparcaments cèntrics i gratuïts de la Copa (al costat de la Devesa), davant de la Guàrdia Civil, Pedret, Montjuïc o els cinemes Ocine. L'altra alternativa és la d'utilitzar els aparcaments de pagament.

També us recomanem que vingueu amb calçat i roba còmoda donat que el recorregut per espais florals es fa a peu. Si voleu tastar els menús especials #gastroflors per a l'ocasió reserveu taula prèviament. Aquest any hi participen 27 establiments de restauració i oci nocturn adherits a l'Associació d'Hostaleria, Turisme i Restauració. Temps de Flors comptarà amb més de 100 espais, us recomanem que obtingueu un mapa i decidiu prèviament la vostra ruta. Trobareu plànols a l'Oficina de Turisme, al Punt de Benvinguda, a l'ajuntament de Girona i a diversos punts del recorregut al Barri Vell.

De forma especial durant la fira l'Ajuntament també ha decidit ampliar l'horari habitual de la línia 7 d'autobús, que també circularà els dissabtes i diumenges. Tot i que els diumenges 12 i 19 de maig només circularà entre la plaça del Poeta Marquina i la plaça de Sant Domènec. Aquesta línia té les principals parades per visitar els espais del Barri Vell i el cost del bitllet senzill és d'1,40 €.

Visites guiades

Per tots aquells més curiosos, durant la fira també s'ofereixen visites guiades per descobrir els punts principals de l'itinerari, en les quals també s'explicarà la història i el patrimoni monumental de la ciutat. S'ofereixen tres tipus de rutes: les especials «Girona, Temps de Flors» per un cost de 15 € per persona, en la qual es passa pels principals espais històrics i punts florals ; «GironaWalks» per un cost de 12 € per persona, en la qual el recorregut passa pels racons més emblemàtics del Barri Vell de Girona per descobrir la ciutat i els seus llocs més representatius, i visites al projecte «La Vora» i a les intervencions artístiques d'Art i Gavarres.