Les cases de turisme rural de les comarques de Girona allargaran la temporada d'estiu fins ben entrada la tardor. El motiu és la forta demanda que han rebut aquests negocis, especialment les cases independents -la que es lloga sencera i que no va per habitacions. De fet, des de l'Associació de Cases Rurals de Girona Costa Brava-Pirineu asseguren que el nombre de reserves és superior al de l'any anterior, gràcies a l'aposta del turisme de proximitat. En aquest sentit, l'entitat reconeix que s'han produït cancel·lacions com a conseqüència de la pandèmia, però assenyalen que es tracta del sector relacionat amb el turisme que millor sortirà de la crisi sanitària i econòmica.

Llogar una casa de turisme rural amb piscina a les comarques de Girona durant l'estiu és complicat. El coronavirus ha fet replantejar les vacances de molts ciutadans que aquest cop han decidit passar els dies lliures en aquests establiments. De fet, des de l'Associació de Cases de Turisme Rural Girona Costa Brava-Pirineus asseguren que allargaran la temporada fins a l'octubre. I és que alguns negocis ja han omplert el juliol, l'agost i tenen gairebé ple el setembre. La gerent de l'associació, Tere Vilà, explica que malgrat que tot va quedar aturat de cop per la pandèmia, a partir del maig van començar a rebre les primeres reserves, però ha estat aquest mes de juny, amb la desescalada, que s'ha disparat la demanda. «Ja hi ha molta gent que està reservant per als mesos de tardor, i el ritme segueix pujant de manera important», destacava fa uns dies Vilà, que dona per fet que les cases de turisme rural seran un dels sectors dels relacionats amb el turisme que «sortiran millor de la crisi».

Una de les particularitats ha estat l'increment de demanda de clients que venen de les comarques de Girona. «Hem vist gent de la Bisbal anant a Ripoll, o gent de Puigcerdà que passava uns dies a l'Alt Empordà», explicava la gerent. Les cases de turisme rural que no lloguen tot l'espai, sinó que ofereixen habitacions i àpats, en canvi, no tenen la mateixa demanda. De totes maneres, Vilà espera que a l'estiu aquests negocis «treballin bé».