28 de gener de 2013
28.01.2013

Salvauth Park guanya el torneig First Lego League

El concurs de robòtica va comptar amb 300 nois i noies i el primer i segon classificat participaran en la final espanyola

28.01.2013 | 09:33
Un dels equips participants en la competició proven els seus ginys.

L'equip Salvauth Park va gua?nyar el primer premi del torneig de robòtica First Lego Leage que es va fer ahir a l'Escola Politècnica Superior de la Universitat de Girona. El segon classificat va ser Alexandre Deulofeu 99. Aquests dos ?equips podran competir a la final espanyola que se celebrarà el proper 17 de març.
Els jutges han escollit aquests projectes perquè van ser els que més van destacar per ser un model de respecte als valors First Lego League i per haver aconseguit l'excel·lència i la innovació tant en el disseny del robot com en el projecte científic. En total entre aquests dos i altres, es van concedir 9 guardons a diferents grups i instituts.
En total, aquest any Girona va tenir una participació de més de 300 nois i noies, entre la competició oficial i la júnior .
Aquest concurs de robòtica està adreçat a nois i noies d'entre 10 i 16 anys. Els participants van construir robots programables amb peces de LEGO i van desenvolupar un projecte científic per aportar solucions innovadores i creatives per fer més fàcil la vida de la gent gran.
Per primera vegada, l'esdeveniment es va obrir a nens i nenes de 6 a 9 anys, que van presentar propostes en el marc del repte "Super Seniors". En aquest cas, no es tracta d'una competició sinó d'una posada en comú d'idees plasmades en un pòster amb l'objectiu de fomentar la creativitat, la innovació, l'emprenedoria i l'esperit d'equip a través de l'interès per la ciència i la tecnologia. El treball en equip s'ha produït de manera intergeneracional, ja que els participants han hagut de comptar amb un company sènior perquè els ajudi a identificar les dificultats que les persones grans han d'afrontar en la seva vida diària. Els projectes van rebre l'atenció d'un comitè científic, format per investigadors de la UdG.
La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, va ser present a l'esdeveniment i va assegurar iniciatives com la First Lego League són més necessàries que mai, ja que l'interès dels alumnes pels estudis científics ha decaigut en els darrers anys. La consellera va assegurar que com a país "només ens en sortirem si som capaços de conrear tots els talents dels alumnes, i aquesta és un oportunitat clau per mostrar el seu potencial".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

UDG

Les sis dobles titulacions de la Universitat de Girona
Les sis dobles titulacions de la Universitat de Girona

Les sis dobles titulacions de la Universitat de Girona

La UdG ofereix el curs 2013-2014 una possibilitat de formació més completa per a un mercat laboral...

La UdG descobreix un nou material per tractar aigües contaminades amb benzines

La UdG descobreix un nou material per tractar aigües contaminades amb benzines

Investigadors del Laboratori d'Enginyeria Química i Ambiental treballen conjuntament amb un centre...

Patenten un mètode que millora el mesurament continu de glucosa en pacients diabètics

Es tracta d'un nou algoritme de calibratge que han desenvolupat juntament amb investigadors de la...

La UdG oferirà per primera vegada sis dobles titulacions

La UdG oferirà per primera vegada sis dobles titulacions

Anna Maria Geli assegura que «no podem ni volem» assumir una retallada superior al 2% en el...

Enllaços recomanats: Premis cinema