30 de abril de 2013
30.04.2013

La UdG formarà enginyers capacitats per dirigir empreses

La universitat obre el curs vinent 15 places per a alumnes que vulguin cursar els dos graus d'Enginyeria i ADE

02.05.2013 | 07:27
Alumes de l´Escola Politècnica Superior de la UdG, fent classe ahir al matí

La Universitat de Girona oferirà el curs vinent la primera doble titulació de Catalunya que unifica els estudis d'Enginyeria i Administració i Direcció d'Empreses. La universitat inicia aquesta nova oferta amb quinze places i permetrà als estudiants tenir les dues titulacions en només cinc anys. Això sí, la càrrega lectiva d'aquests alumnes serà superior. Des de la UdG asseguren que aposten per aquesta doble titulació per oferir un perfil professional "necessari" a la societat i que permet als enginyers industrials poder tenir coneixements per dirigir empreses. Fins ara, els enginyers que volien aspirar a aquests càrrecs havien de complementar el currículum un cop acabats de llicenciar.

El curs vinent la UdG estrena sis noves dobles titulacions que permeten als estudiants poder tenir en cinc o sis anys dos graus. Entre aquestes, destaca la doble titulació en Enginyeria en Tecnologies Industrials i Direcció i Administració d'Empreses, que ofereixen conjuntament l'Escola Politècnica Superior i la Facultat d'Econòmiques. Aquesta és una doble titulació que s'ofereix per primer cop a Catalunya i que busca formar estudiants que comparteixin el perfil d'un economista capacitat per dirigir empreses i el d'un enginyer.

Segons va explicar el director de l'Escola Politècnica Superior, Joaquim Salvi, aquests estudis donen sortida a "la vocació" d'alguns estudiants d'enginyeria que aspiren a dirigir empreses. Fins ara, el grau d'enginyeria ja incorpora algunes assignatures lligades a l'economia però aquesta doble titulació els permetrà tenir les mateixes competències que un llicenciat en Administració i Direcció d'Empreses.

El doble grau s'obtindrà en cinc anys si els estudiants assumeixen una càrrega de crèdits superior a la de qualsevol altre estudiant. Per exemple, la mitjana de crèdits per curs d'un grau comú és de 60, mentre que els estudiants de doble titulació haurien de matricular-se de 75 crèdits per acabar les dues carreres en cinc anys. Per al primer curs, l'oferta es limita a quinze places.

"Els directius necessiten comprendre el conjunt de tota l'empresa des de la vessant productiva i des de la vessant econòmica", va indicar el president del Col·legi d'Enginyers de Catalunya a Girona, Jaume Masgrau, que va detallar que, fins ara, molts enginyers que aspiraven a càrrecs directius havien d'ampliar currículum pel seu compte un cop obtenien la llicenciatura en Enginyeria.

Per part del Col·legi d'Economistes de Catalunya, el seu president territorial, Esteve Gibert, va remarcar la importància de disposar d'aquests nous estudis. "En un context com l'actual que es parla molt de productivitat, unir els coneixements tècnics i els econòmics serà un servei molt important per a la societat", va manifestar.

L rectora de la UdG va destacar el caràcter pioner dels estudis que s'ofereixen per primer cop a Catalunya i va manifestar que el "perfil singular" dels dobles graduats els ha de permetre trobar feina més aviat. Les darreres dades de l'Agència per la qualitat del sistema universitari de Catalunya (AQU) del 2010 (referents als estudiants que es van llicenciar el 2007) reflecteixen que els alumnes d'enginyeries de la Universitat de Giroan tenen un grau d'ocupabilitat del 92 per cent i del 93 per cent els economistes.

Tant la degana de la Facultat d'Econòmiques, Carme Saurina, com el director de la Politècnica, Joaquim Salvi, van valorar molt positivament l'entesa entre els dos centres i l'oportunitat d'oferir uns estudis que, segons reconeixen, demanava el mateix sector i també els estudiants.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

UDG

Les sis dobles titulacions de la Universitat de Girona
Les sis dobles titulacions de la Universitat de Girona

Les sis dobles titulacions de la Universitat de Girona

La UdG ofereix el curs 2013-2014 una possibilitat de formació més completa per a un mercat laboral...

La UdG descobreix un nou material per tractar aigües contaminades amb benzines

La UdG descobreix un nou material per tractar aigües contaminades amb benzines

Investigadors del Laboratori d'Enginyeria Química i Ambiental treballen conjuntament amb un centre...

Patenten un mètode que millora el mesurament continu de glucosa en pacients diabètics

Es tracta d'un nou algoritme de calibratge que han desenvolupat juntament amb investigadors de la...

La UdG oferirà per primera vegada sis dobles titulacions

La UdG oferirà per primera vegada sis dobles titulacions

Anna Maria Geli assegura que «no podem ni volem» assumir una retallada superior al 2% en el...

Enllaços recomanats: Premis cinema