La UdG ofereix per al curs 2013-2014 sis dobles titulacions perquè els estudiants puguin enfrontar-se a reptes específics en un mercat laboral cada cop més selectiu, a partir d'una formació més completa i que els proporcionarà un perfil flexible i competent. A canvi, la doble titulació exigirà a l'estudiant un esforç addicional i més dedicació a l'estudi, perquè si bé la càrrega lectiva no arriba a duplicar-se -les dobles titulacions es completaran en cinc anys- sí que serà clarament superior.

Per definir un perfil molt professional, qualsevol de les dobles titulacions de la UdG proporciona als estudiants els coneixements més amplis, i la indústria valorarà el (doble) graduat per la seva flexibilitat i competència.

Si la vocació de l'estudiant és l'especialització o la dedicació exclusiva a la recerca, qualsevol dels estudis de grau de la UdG també el forneixen d'uns coneixements que pot completar amb la realització d'un màster adequat a les seves capacitats i interessos.

MESTRE EN EDUCACIÓ INFANTIL/PRIMÀRIA

L'objectiu és que, més enllà de la flexibilitat que la formació atorgui a les plantilles, els mestres formats amb el doble programa puguin planificar i actuar de manera integradora i global, tenint en compte aspectes de continuïtat i progressió. Els graduats en la doble titulació tindran una visió holística de l'educació infantil i primària, que produirà millores en aspectes com l'aprenentatge de les llengües i les matemàtiques.

BIOLOGIA /BIOTECNOLOGIA

BIOLOGIA/CIÈNCIES AMBIENTALS

Els estudiants que faran la doble titulació assoliran una formació àmplia. Els que faran el doble itinerari en Biologia i Biotecnologia trobaran en el doble grau el complement que els facilitarà l'accés a la indústria biotecnològica. Els que sumaran Biologia a les Ciències Ambientals aprofundiran en aspectes teòrics i pràctics de la biologia fonamental (Genètica, Microbiologia, Biologia Cel·lular, etc.), que complementen les competències de l'ambientologia. Les places per a la nova oferta docent es redueixen a deu. Per l'alta demanda que té l'ingrés a la Facultat de Ciències, s'espera que requerirà una nota de tall selectiva.

ENGINYERIA ELECTRÒNICA INDUSTRIAL I AUTOMÀTICA/ ENGINYERIA ELÈCTRICA

El context de les múltiples sortides professionals VALORA aquesta convergència d'estudis tècnics, perquè molts dels llocs de treball que li són afins els ocupen indistintament els enginyers elèctrics i els electrònics. És la conseqüència, per exemple, de l'evolució de les empreses de distribució elèctrica, que amb l'extensió de les Smart Grids (Xarxes Elèctriques Intel·ligents), evidencien la transformació tecnològica del sector i fan que ambdues enginyeries es desenvolupin més que mai en benefici dels professionals que les apliquen. I no tan sols hi ha les Smart Grids, sinó que cal afegir-hi altres camps en creixement com la microgeneració, les energies renovables, l'expansió dels vehicles elèctrics, entre d'altres reptes tecnològics. S'ofereixen 15 places.

ENGINYERIA EN TECNOLOGIES INDUSTRIALS / ADMINISTRACIÓ I DIRECCIÓ D'EMPRESES

Aquesta doble titulació és una experiència pionera que encara té més valor perquè l'emprenen dues facultats diferents, la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials i l'Escola Politècnica Superior. El mercat laboral demana perfils professionals amb una sòlida base econòmica i de gestió, que tinguin un caràcter multidisciplinari i que coneguin en profunditat els sistemes de producció, tant com els mecanismes que regeixen el mercat. S'ofereixen 15 places.

Economia / ADMINISTRACIÓ I DIRECCIÓ D'EMPRESES

L'oferta docent, pionera en l'ámbit català, neix de la certesa que els empresaris necessiten disposar d'un coneixement cada cop més acurat de l'entorn econòmic i dels possibles efectes que aquest entorn pot tenir en l'empresa. I, també, els estudiants tenen cada cop més interès a fer els dos estudis, els d'ADE i els d'Economia, per completar la formació. L'itinerari farà l'estudiant apte per a l'anàlisi de situacions econòmiques i empresarials complexes i capaç de proporcionar les respostes adequades.