A mesura que avançava la jornada electoral, la victòria de Sergi Bonet era un clamor estès que es va confirmar a les 9 de la nit quan, oficialment, se'l va proclamar "candidat electe". Del total de 3.151 vots emesos, Bonet en va aconseguir 2.291 (72,57%), pels 866 (27,43%) de l'altre candidat, Joaquim de De Ciurana. Hi va haver 357 vots nuls o en blanc.

El biòleg Sergi Bonet es va imposar a totes les facultats i centres de la UdG, i també a tots els sectors, des dels catedràtics als estudiants. La seva és la victòria més contundent de la història electoral de la UdG, fet que l'avala per aplicar amb decisió el programa electoral.

Unes eleccions que, a l'espera de la confirmació definitiva, haurien batut també un rècord de participació estudiantil a nivell de totes les universitats públiques catalanes. Van votar 2.287 estudiants, el 19,81 del total de 11.841 estudiants amb dret a vot.

Un Bonet exultant es va obrir pas entre abraçades a la Sala de Graus de Lletres, lloc de la proclamació, que es va retardar pràcticament una hora respecte del previst. A la tercera va anar la vençuda i Bonet va rebre de cop i sobradament tots els vots que li van faltar l'any 2002 quan va perdre la cursa del rectorat en favor de Joan Batlle, i el 2005, quan el va derrotar Anna Maria Geli.

Després del protocol de la proclamació oficial, feta pública per Carles Abellà, secretari general de la UdG, De Ciurana va prendre el micròfon per felicitar el nou rector i felicitar també la UdG per una alta participació que donarà a Bonet "la força que necessita".

Bonet, per la seva part, va fer pujar a l'estrada els altres rectors de la jove UdG, tots ells presents a l'acte -Josep M. Nadal, Joan Batlle i Anna M. Geli-, i també De Ciurana, per pronunciar una proclama en defensa "de la diversitat" i del principi d'"autonomia i de servei públic" que, segons el seu programa, ha de presidir la Universitat.

El guanyador va assegurar que "hi deixarà la pell" i que "la sinceritat" s'imposarà "sempre" en els propers 4 anys de mandat que té per davant.

Entre el públic hi havia els pares i germans de Bonet, polítics com Pia Bosch, representants de l'equip de govern de la UdG, degans i altres càrrecs. Bonet va convidar tothom a festejar la victòria al bar Lizarran de Girona.