20 de novembre de 2013
20.11.2013

Sergi Bonet guanya per golejada

El nou rector s'ha imposat a totes les facultats i centres de la UdG, i també en tots els sectors votants · Rècord històric de participació d'estudiants no només a Girona, sinó a totes les universitats catalanes

21.11.2013 | 07:20

A mesura que avançava la jornada electoral, la victòria de Sergi Bonet era un clamor estès que es va confirmar a les 9 de la nit quan, oficialment, se'l va proclamar "candidat electe". Del total de 3.151 vots emesos, Bonet en va aconseguir 2.291 (72,57%), pels 866 (27,43%) de l'altre candidat, Joaquim de De Ciurana. Hi va haver 357 vots nuls o en blanc.

El biòleg Sergi Bonet es va imposar a totes les facultats i centres de la UdG, i també a tots els sectors, des dels catedràtics als estudiants. La seva és la victòria més contundent de la història electoral de la UdG, fet que l'avala per aplicar amb decisió el programa electoral.

Unes eleccions que, a l'espera de la confirmació definitiva, haurien batut també un rècord de participació estudiantil a nivell de totes les universitats públiques catalanes. Van votar 2.287 estudiants, el 19,81 del total de 11.841 estudiants amb dret a vot.

Un Bonet exultant es va obrir pas entre abraçades a la Sala de Graus de Lletres, lloc de la proclamació, que es va retardar pràcticament una hora respecte del previst. A la tercera va anar la vençuda i Bonet va rebre de cop i sobradament tots els vots que li van faltar l'any 2002 quan va perdre la cursa del rectorat en favor de Joan Batlle, i el 2005, quan el va derrotar Anna Maria Geli.

Després del protocol de la proclamació oficial, feta pública per Carles Abellà, secretari general de la UdG, De Ciurana va prendre el micròfon per felicitar el nou rector i felicitar també la UdG per una alta participació que donarà a Bonet "la força que necessita".

Bonet, per la seva part, va fer pujar a l'estrada els altres rectors de la jove UdG, tots ells presents a l'acte -Josep M. Nadal, Joan Batlle i Anna M. Geli-, i també De Ciurana, per pronunciar una proclama en defensa "de la diversitat" i del principi d'"autonomia i de servei públic" que, segons el seu programa, ha de presidir la Universitat.

El guanyador va assegurar que "hi deixarà la pell" i que "la sinceritat" s'imposarà "sempre" en els propers 4 anys de mandat que té per davant.
Entre el públic hi havia els pares i germans de Bonet, polítics com Pia Bosch, representants de l'equip de govern de la UdG, degans i altres càrrecs. Bonet va convidar tothom a festejar la victòria al bar Lizarran de Girona.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

UDG

Les sis dobles titulacions de la Universitat de Girona
Les sis dobles titulacions de la Universitat de Girona

Les sis dobles titulacions de la Universitat de Girona

La UdG ofereix el curs 2013-2014 una possibilitat de formació més completa per a un mercat laboral...

La UdG descobreix un nou material per tractar aigües contaminades amb benzines

La UdG descobreix un nou material per tractar aigües contaminades amb benzines

Investigadors del Laboratori d'Enginyeria Química i Ambiental treballen conjuntament amb un centre...

Patenten un mètode que millora el mesurament continu de glucosa en pacients diabètics

Es tracta d'un nou algoritme de calibratge que han desenvolupat juntament amb investigadors de la...

La UdG oferirà per primera vegada sis dobles titulacions

La UdG oferirà per primera vegada sis dobles titulacions

Anna Maria Geli assegura que «no podem ni volem» assumir una retallada superior al 2% en el...

Enllaços recomanats: Premis cinema