24 de febrer de 2014
24.02.2014
Diari de Girona

La primera edició de Girobòtica reuneix més de 140 infants de 6 a 8 anys

En l'activitat, que es va celebrar a la UDG, hi van participar 36 equips formats per escolars gironins

26.02.2014 | 07:47
Els infants participants en la primera edició de Girobòtica a la UDG | DdG

Més de 140 infants d'entre 6 i 8 anys van participar ahir al matí en la primera edició de Girobòtica, on van presentar 36 idees innovadores per a nous jocs i joguines inclusives. L'activitat, que es va celebrar a l'Escola Politècnica Superior (EPS) de la Universitat de Girona, tenia com a objectiu despertar la curiositat dels més petits i fomentar l'interès per la ciència i la tecnologia, sota el lema "Pensa, experimenta i juga amb la ciència". En aquesta primera edició hi van participar les escoles d'El Bosc de la Pabordia, Carme Auguet i Les Alzines de Girona, en les quals els seus alumnes, dividits en 36 ?equips, havien de superar el repte de crear, mitjançant el treball conjunt, un "Joc per a tothom" en el qual s'hagués de jugar en equip. D'aquesta manera, els escolars van presentar projectes tan originals com un laberint gegant ple de trampes per trobar la sortida, una casa d'insectes destinada a estudiar aquestes criatures o una nau que funciona amb menjar.

Un jurat format per investigadors i investigadores de la UdG van valorar i escoltar els aspectes més positius de cada projecte al llarg del matí, després de comprovar el funcionament de les maquetes. A més de les exposicions orals de les idees, la jornada es va completar amb quatre tallers -sobre robòtica, química, expressió artística i reptes científics- adreçats als infants i també una activitat per als seus acompanyants: la xerrada "Pensar, experimentar i jugar a casa", sobre innovació i creativitat a càrrec de Rosa Maria Terradellas.

Les autoritats presents a l'acte -la regidora d'Educació i Esports de l'Ajuntament de Girona, Isabel Muradàs; el delegat del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, Albert Bayot; i la vicerectora d'Estudiants de la UdG, Sílvia Font Mayolas- van ser els encarregats de repartir les medalles i van adreçar unes paraules de felicitació a tots els nens i nenes, als tutors i a les seves famílies per haver-los donat suport. La iniciativa va comptar amb el suport del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i de la Fundació Príncep de Girona i la va organitzar l'Institut de Ciències de l'Educació Josep Pallach i la Unitat de Comunicació Científica, amb la col·laboració d'investigadors i professors de la Universitat de Girona.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

UDG

Les sis dobles titulacions de la Universitat de Girona
Les sis dobles titulacions de la Universitat de Girona

Les sis dobles titulacions de la Universitat de Girona

La UdG ofereix el curs 2013-2014 una possibilitat de formació més completa per a un mercat laboral...

La UdG descobreix un nou material per tractar aigües contaminades amb benzines

La UdG descobreix un nou material per tractar aigües contaminades amb benzines

Investigadors del Laboratori d'Enginyeria Química i Ambiental treballen conjuntament amb un centre...

Patenten un mètode que millora el mesurament continu de glucosa en pacients diabètics

Es tracta d'un nou algoritme de calibratge que han desenvolupat juntament amb investigadors de la...

La UdG oferirà per primera vegada sis dobles titulacions

La UdG oferirà per primera vegada sis dobles titulacions

Anna Maria Geli assegura que «no podem ni volem» assumir una retallada superior al 2% en el...

Enllaços recomanats: Premis cinema