La Universitat de Girona (UdG) es planteja retirar-li el títol de doctora 'honoris causa' a un integrant del Tribunal Constitucional, la catalana Encarna Roca, davant la reunió de l'alt tribunal per decidir si suspèn temporalment a petició del Govern la nova consulta sobiranista el 9 de novembre.

La sol·licitud de retirada del títol 'honoris causa' a Encarna Roca, una jurista de reconegut prestigi, va ser presentada per un col·lectiu divers de 77 persones entre professors, estudiants i personal administratiu universitari, sense el suport exprés de cap associació o entitat universitària.

Segons informa la UdG, la proposta, que hauria de sotmetre's a votació en el claustre de dijous que ve, podria això no obstant retirar-se de l'ordre del dia després que alguns dels seus impulsors dubtin en aquests moments sobre si mantenir la proposta.

Amb aquest nombre de claustrals, la UdG hauria de sotmetre a votació la proposta, que figura com últim punt d'un ordre del dia d'un claustre dedicat exclusivament al procés sobiranista que viu Catalunya.

Alguns dels que van donar suport a la retirada del títol a Encarna Roca podrien haver canviat la seva opinió, segons les fonts consultades, amb la qual cosa aquesta iniciativa podria desaparèixer abans de l'inici del claustre, previst per a aquest dijous a les 9:15 hores a primera convocatòria i per a les 9:30 a segona.

Aquesta proposta figura en el tercer i últim punt de l'ordre del dia de la reunió claustral, que arrencarà amb una votació per ratificar el suport de la UdG a la nova consulta del 9N i continuarà amb una petició a l'Associació Catalana d'Universitats Públiques (ACUP) a la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles perquè manifestin el seu suport a aquesta nova fase del procés sobiranista prevista per a diumenge que ve.