18 de febrer de 2015
18.02.2015

Premien a Alemanya una investigadora de la UdG

Anna Company ha rebut el premi Clara Immenwar que un clúster d'excel·lència d'universitats germàniques atorga a joves químiques

19.02.2015 | 07:08
La doctora Anna Company durant l´entrega del premi a Berlín.

La investigadora de la Universitat de Girona, Anna Company, ha rebut el premi Clara Immenwar que atorga UniCat, un clúster d'excel·lència integrat per investigadors alemanys. Aquest premi s'entrega anualment i reconeix la tasca de joves investigadores de l'àmbit de la química que destaquen en la recerca de la catàlisi, és a dir,el procés a través del qual s'ajuda a que es produeixi una reacció a partir d'una substància externa, el catalitzador.

L'objectiu del guardó és donar visibilitat a la dona en el món científic, alhora que vol fomentar els llaços entre els grups de recerca especialitzats en la catàlisi de diferents països.

I és que el premi Clara Immenwahr té una dotació de 15.000 euros a gastar en un any i que s'ha de destinar a establir col·laboracions entre grups de recerca germànics i investigadors de la universitat on treballa la persona premiada, en aquest cas, la Universitat de Girona.

El clúster UniCat és una iniciativa finançada pel govern alemany de la que formen part tres universitats de Berlín, una de Postdam i dos instituts de recerca Max Planck. Es centra en la recerca sobre la catàlisi i l'integren més de 250 químics, físics, biòlegs i enginyers dels diferents centres d'investigació.

De fet, Company explica que la universitat gironina treballa en línies de recerca properes a les dels investigadors del clúster i tenen alguns articles escrits en comú. En el seu cas, després d'obtenir el doctorat a la Universitat de Girona al 2008, la investigadora de Cornellà del Terri va fer una estada postdoctoral a Alemanya.

Després es va reincorporar al Departament de Química de la UdG, on exerceix tasques de docència i recerca amb un contracte Ramón y Cajal. Forma part del grup de recerca de Química Bioinspirada, Supramolecular i Catàlisi (Qbis-cat).

El Clara Immerwahr no és el primer premi internacional de Company. Al 2010 la britànica Royal Society of Chemistry li va concedir el premi Dalton Young Researchers, que destinat a joves investigadors de fins a 27 anys, per la seva rellevant contribució a la química inorgànica.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

UDG

Les sis dobles titulacions de la Universitat de Girona
Les sis dobles titulacions de la Universitat de Girona

Les sis dobles titulacions de la Universitat de Girona

La UdG ofereix el curs 2013-2014 una possibilitat de formació més completa per a un mercat laboral...

La UdG descobreix un nou material per tractar aigües contaminades amb benzines

La UdG descobreix un nou material per tractar aigües contaminades amb benzines

Investigadors del Laboratori d'Enginyeria Química i Ambiental treballen conjuntament amb un centre...

Patenten un mètode que millora el mesurament continu de glucosa en pacients diabètics

Es tracta d'un nou algoritme de calibratge que han desenvolupat juntament amb investigadors de la...

La UdG oferirà per primera vegada sis dobles titulacions

La UdG oferirà per primera vegada sis dobles titulacions

Anna Maria Geli assegura que «no podem ni volem» assumir una retallada superior al 2% en el...

Enllaços recomanats: Premis cinema