20 de maig de 2015
20.05.2015

Un simposi interreligiós a la UdG atrau més de 70 inscrits de diferents països

La trobada acadèmica dedicada a Raimon Panikkar inclourà la inauguració de la biblioteca que du el seu nom

21.05.2015 | 06:54
Raimon Panikkar · DdG

El simposi internacional Raimon Panikkar: Intercultural and Interreligious Dialogue arrencarà aquesta setmana a la Universitat de Girona (UdG) amb una setantena d'inscrits procedents de diversos països, entre ells Itàlia, Austràlia, França o Nova Zelanda, han informat fonts universitàries.
Organitzat per la Càtedra Ferrater Mora de Pensament Contemporani de la UdG, el simposi està dedicat al filòsof Raimon Panikkar (Barcelona, 1918 - Tavertet, 2010), considerat un referent internacional ineludible en el camp del diàleg interreligiós i intercultural.

Els actes s'estendran al llarg de tres dies, des d'avui i fins divendres, en dos llocs diferents. Avui es farà un homenatge a Raimon Panikkar a Tavertet, localitat d'Osona on va viure els últims anys de la seva vida, amb la participació d'amics del filòsof i una intervenció musical de Jordi Savall.

Ponències i biblioteca

El dijous i el divendres tindran lloc a Girona els actes més pròpiament acadèmics, amb un seguit de ponències i comunicacions per part dels estudiosos internacionals més reputats de l'obra panikkariana, com es detalla a la pàgina web del simposi: www.udg.edu/cfm/simposipanikkar). El simposi es farà en anglès íntegrament.

Un dels actes del dijous (a les 12.15h) serà la inauguració oficial de la Biblioteca Panikkar, que quedarà integrada a la biblioteca del Campus del Barri Vell de la UdG, on tindrà lloc l'acte.

En agraïment a la concessió del títol de Doctor Honoris Causa que li va fer la UdG l'any 2008, Panikkar va llegar la seva biblioteca a la Universitat. Des del 2010, els equips de la Biblioteca de la UdG han estat treballant en la catalogació dels 10.000 documents que la integren i ara finalment es posaran a disposició del públic i dels investigadors.

Fonts de la Càtedra Ferrater Mora han remarcat que el simposi servirà per "refermar el vincle estret que es va establir entre Raimon Panikkar i la Universitat de Girona". Les activitats extraordinàries del simposi també inclouen el concert de piano a càrrec de Carme Vilà, que es farà el dijous al Claustre de la Facultat de Lletres a les 19.30h.

Raimon Panikkar i Alemany va néixer a Barcelona fill de mare catalana i pare hindú que havia arribat el 1916 com a representant d'una empresa alemanya. És germà del també filòsof i escriptor Salvador Pàniker i Alemany.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

UDG

Les sis dobles titulacions de la Universitat de Girona
Les sis dobles titulacions de la Universitat de Girona

Les sis dobles titulacions de la Universitat de Girona

La UdG ofereix el curs 2013-2014 una possibilitat de formació més completa per a un mercat laboral...

La UdG descobreix un nou material per tractar aigües contaminades amb benzines

La UdG descobreix un nou material per tractar aigües contaminades amb benzines

Investigadors del Laboratori d'Enginyeria Química i Ambiental treballen conjuntament amb un centre...

Patenten un mètode que millora el mesurament continu de glucosa en pacients diabètics

Es tracta d'un nou algoritme de calibratge que han desenvolupat juntament amb investigadors de la...

La UdG oferirà per primera vegada sis dobles titulacions

La UdG oferirà per primera vegada sis dobles titulacions

Anna Maria Geli assegura que «no podem ni volem» assumir una retallada superior al 2% en el...

Enllaços recomanats: Premis cinema