El simposi internacional Raimon Panikkar: Intercultural and Interreligious Dialogue arrencarà aquesta setmana a la Universitat de Girona (UdG) amb una setantena d'inscrits procedents de diversos països, entre ells Itàlia, Austràlia, França o Nova Zelanda, han informat fonts universitàries.

Organitzat per la Càtedra Ferrater Mora de Pensament Contemporani de la UdG, el simposi està dedicat al filòsof Raimon Panikkar (Barcelona, 1918 - Tavertet, 2010), considerat un referent internacional ineludible en el camp del diàleg interreligiós i intercultural.

Els actes s'estendran al llarg de tres dies, des d'avui i fins divendres, en dos llocs diferents. Avui es farà un homenatge a Raimon Panikkar a Tavertet, localitat d'Osona on va viure els últims anys de la seva vida, amb la participació d'amics del filòsof i una intervenció musical de Jordi Savall.

Ponències i biblioteca

El dijous i el divendres tindran lloc a Girona els actes més pròpiament acadèmics, amb un seguit de ponències i comunicacions per part dels estudiosos internacionals més reputats de l'obra panikkariana, com es detalla a la pàgina web del simposi: www.udg.edu/cfm/simposipanikkar). El simposi es farà en anglès íntegrament.

Un dels actes del dijous (a les 12.15h) serà la inauguració oficial de la Biblioteca Panikkar, que quedarà integrada a la biblioteca del Campus del Barri Vell de la UdG, on tindrà lloc l'acte.

En agraïment a la concessió del títol de Doctor Honoris Causa que li va fer la UdG l'any 2008, Panikkar va llegar la seva biblioteca a la Universitat. Des del 2010, els equips de la Biblioteca de la UdG han estat treballant en la catalogació dels 10.000 documents que la integren i ara finalment es posaran a disposició del públic i dels investigadors.

Fonts de la Càtedra Ferrater Mora han remarcat que el simposi servirà per "refermar el vincle estret que es va establir entre Raimon Panikkar i la Universitat de Girona". Les activitats extraordinàries del simposi també inclouen el concert de piano a càrrec de Carme Vilà, que es farà el dijous al Claustre de la Facultat de Lletres a les 19.30h.

Raimon Panikkar i Alemany va néixer a Barcelona fill de mare catalana i pare hindú que havia arribat el 1916 com a representant d'una empresa alemanya. És germà del també filòsof i escriptor Salvador Pàniker i Alemany.