09 de juny de 2015
09.06.2015

La UdG queda ben posicionada en investigació al nou rànquing d'universitats

Girona no obté bona valoració en atracció d'estudiants ni en pràctiques a les empreses

10.06.2015 | 07:31
La UdG queda ben posicionada en investigació al nou rànquing d'universitats

La Universitat de Girona (UdG) ha tornat a rebre una valoració positiva pel que fa a investigació en el Rànquing de la Fundación Conocimiento y Desarollo, que anualment avalua les universitats de l'Estat espanyol segons unes variables que volen ser d'interès per als estudiants, docents, empreses i centres d'investigació. En canvi, la UdG té una valoració baixa en els cinc indicadors més consultats del rànquing que, com es pot veure a la taula adjunta, són la capacitat d'atracció d'estudiants de grau i de màster, així com la taxa de graduació de màster, les pràctiques en empreses i la mobilitat d'estudiants.

El rànquing del 2015, presentat a Madrid, que incorpora un total de 60 universitats, 560 titulacions i 7 àrees de coneixement, deixa la UdG molt ben posicionada en aspectes com ara fons externs d'investigació, Publicacions de PDI-ETC, Imatge normalitzada, publicacions altament citades i publicacions interdisciplinàries, com es pot comprovar a www.rankingcyd.org.

Les universitats catalanes Autònoma de Barcelona i Pompeu Fabra són les que obtenen un rendiment alt relatiu en un major nombre dels 31 indicadors institucionals del Rànquing 2015, en concret 21 i 18 respectivament.

A continuació se situen les de Navarra i Deusto, amb un rendiment elevat en 14 dels indicadors. Aquests indicadors es distribueixen en les categories d'Ensenyament i Aprenentatge, Recerca, Transferència de Coneixement, Orientació Internacional i Contribució al Desenvolupament Regional.

Entre altres conclusions, les universitats públiques tendeixen, en termes generals, a obtenir millors resultats en la recerca i la transferència de coneixement a les empreses, segons va comentar ahir en roda de premsa el responsable del rànquing, Martí Parellada. I les privades, per la seva banda destaquen en ensenyament i aprenentatge, orientació internacional, contribució al desenvolupament regional i inserció laboral.

Parellada va precisar que els resultats de rendiment (reduït, intermedi i alt) no són absoluts, sinó en comparació de les dades del conjunt d'universitats participants, i les dades s'han ponderat segons la grandària de les universitats en alumnat, professorat i altres aspectes.

Tampoc es tracta d'una classificació ordinal d'universitats, sinó que l'informe "renuncia" a determinar quin és la millor institució acadèmica globalment, ja que el rànquing pretén ser una "guia" per a estudiants, empreses i les mateixes universitats.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

UDG

Les sis dobles titulacions de la Universitat de Girona
Les sis dobles titulacions de la Universitat de Girona

Les sis dobles titulacions de la Universitat de Girona

La UdG ofereix el curs 2013-2014 una possibilitat de formació més completa per a un mercat laboral...

La UdG descobreix un nou material per tractar aigües contaminades amb benzines

La UdG descobreix un nou material per tractar aigües contaminades amb benzines

Investigadors del Laboratori d'Enginyeria Química i Ambiental treballen conjuntament amb un centre...

Patenten un mètode que millora el mesurament continu de glucosa en pacients diabètics

Es tracta d'un nou algoritme de calibratge que han desenvolupat juntament amb investigadors de la...

La UdG oferirà per primera vegada sis dobles titulacions

La UdG oferirà per primera vegada sis dobles titulacions

Anna Maria Geli assegura que «no podem ni volem» assumir una retallada superior al 2% en el...

Enllaços recomanats: Premis cinema