El Llagostera no marca ni a l'arc de Sant Martí. Això és així. Els Juanjo, Eloy Gila, Querol, Óscar rico i companyia estan renyits amb el gol i no hi ha manera de solucionar-ho. Ja són tres els els partits consecutius en què els de Sant Castillejo no han sigut capaços de veure porteria. En una lliga competitiva com Segona A hi ha dos elements que són claus: ser fort a casa i aprofitar les ocasions de gol. I això no va succeir ahir en el derbi inèdit contra el Sabadell, que va suposar la segona desfeta consecutiva a casa. L'estadi Palamós - Costa Brava no es pot considerar un fortí i la manca de gol ja és més que una preocupació. Encara no s'han encès les alarmes al club del Gironès -segueix a un punt del descens- però l'equip de Santi Castillejo concedeix massa errors i ja s'està consolidant a la part baixa de la taula.

La primera errada del derbi català jugat ahir a la tarda va arribar ben aviat, quan només s'havien disputat tres minuts de joc. La pilota i la gespa li van fer una mala passada a Enric Pi, que va relliscar. El jugador del Sabadell va quedar-se ben sol per encarar a René, va entrar dins l'àrea i va fer un xut ras que René va saber aturar. Era el primer avís d'un conjunt arlequinat que va sortir ben endollat. Aimar havia d'aturar al canari Aridai i Enric Pi patia les excursions per la banda de Collantes, però l'aposta ofensiva dels vallesans va anar de menys a més al llarg d'una primera meitat en què el Llagostera també va tenir les seves opcions.

Santi Castillejo va deixar ahir a la banqueta a Óscar Rico i li va donar una nova oportunitat a Sergio León. El jugador cedit per l'Elx és un dels futbolistes blaugrana amb més trempera. Va ser titular en els tres primers partits de lliga i va fer el primer gol contra el Leganés, però des de llavors havia sigut relegat a la banqueta. Ahir sí va començar des de bon principi i va tornar a demostrar que té la porteria com a únic objectiu. Seva va ser la millor ocasió dels locals en el primer temps. A la mitja hora de joc i des del vèrtex dret de l'àrea no va dubtar en fer un xut sec. El tret va anar massa creuat. En els primers 45 minuts, Nauzet no va haver d'aturar cap pilota entre els tres pals, però sí podria haver encaixat un gol si Enric Pi hagués estat encertat a l'hora de rematar una pilota dins l'àrea o si el gir i posterior xut de Sergio León no hagués sigut desviat a córner. L'andalús va ser un dels homes de Castillejo que més va pressionar i va saber combinar amb el seu company d'atac Juanjo i també amb Eloy Gila, a les bandes. Quan el Sabadell ho permetia, el Llagostera era capaç de combinar des del darrere, però en els últims metres hi havia la mateixa manca d'eficiència que ens els anteriors duels.

Els de Miquel Olmo, que venien de fer sis gols a l'Albacete, buscaven la fórmula del gol amb un inspirat Tamudo que va protagonitzar un xut des de fora l'àrea, un insistiu Collantes i el lateral Cristian, que va trobar-se una pilota morta a la frontal de l'àrea. A l'hora d'impactar l'esfèrica, però, va notar una estrebada i el japonès Sotan va haver d'entrar al camp sense tenir temps per escalfar.

Superat el descans, els dos equips tenien l'obligació de millorar el seu encert de cara a porteria. Sergio León, un altre cop, va estar ben a prop de fer-ho. Ell mateix va voler executar una falta lateral i molt llunyana. La seva centrada va tenir un efecte enverinat que no va tocar ningú i la pilota va estavellar-se al pal dret. El davanter andalús es posava les mans al cap, però ahir tampoc era el dia de marcar.

Sí va veure porteria Collantes. Escorat al córner esquerre i amb Enric Pi al davant, va fer un canvi de ritme que va acabar amb un gran gol, d'aquells que sorprenen al públic present, als que miren el partit per la televisió i al mateix porter. El de Granollers va estar lent i el jugador del Sabadell va tenir temps per aixecar el cap i, des del vèrtex de l'àrea gran, creuar la pilota fins a l'escaire del segon pal de René. El públic visitant, ben present a l'altra banda del camp ho va celebrar de valent mentre que l'equip de Castillejo quedava ben ferit. No hi havia capacitat de reacció i la mort podria haver arribat quan René no va estar gens encertat a l'hora de rebutjar la pilota. Collantes va trobar-se l'esfèrica als seus peus i, amb la porteria ben buida, no va ser capaç d'introduir la pilota entre els tres pals.

El Sabadell havia perdonat i, de pas, havia donat un bri d'esperança als gironins. "Si han fallat això és que no volen guanyar", deuria pensar un Castillejo que ahir va fer tres canvis de perfil ofensiu amb l'entrada de Simón, Óscar Rico i Querol. Just després de la desafortunada acció de Collantes, una acció de Robert Simón dins l'àrea va estar a punt d'acabar en gol. La pilota va passar per sota les cames del porter vallesà, però la defensa va estar encertada per desviar la pilota. Un xut d'Óscar Rico i una posterior rematada de cap de Juanjo que va atrapar Nauzet van intentar establir la igualada. Però, ja se sap, el gol es resisteix.

Quedaven deu minuts de partit i el Llagostera havia de fer el que només ha sabut fer tres vegades en 720 minuts: marcar un gol. El problema és que els gironins no marquen de cap de les maneres. Les presses i la pilotada llarga no van ajuda i Enric Pi va ser l'únic que va estar a punt de fer el desitjat gol en els últims minuts. Al minut 86, una jugada de córner va acabar amb una rematada seva que, amb tot a favor, que va anar massa creuada. Sense punteria és impossible guanyar. I marcar i guanyar és el que necessita un equip que s'està aferrant a la part baixa de la taula.