Tal com va succeir la setmana passada a Lugo i en les prèvies dels partits, el portaveu del cos tècnic és Lluís Carrillo. Ja hi està acostumat. Excepte en els partits de promoció d'ascens i en algun cas puntual, Carrillo és qui dóna la cara a l'hora de valorar un partit pocs minuts després d'haver-se disputat. El seu discurs planer no acostuma a deixar frases contundents i, com es pot entendre, en cas de derrota les seves declaracions no s'allarguen en excés. En la seva estrena en un partit de lliga a l'estadi Palamós - Costa Brava, Carrillo va haver de lamentar la manca d'encert ofensiu dels blaugrana i, per tant, va tenir un discurs semblant al que havia realitzat Santi Castillejo en els quatre últims duels jugats davant la parròquia gironina. "Ells ens han arribat tres vegades i ens han fet dos gols. Nosaltres no tenim la mateixa sort", va dir Carrillo en la seva primera declaració d'ahir en una sala de premsa en què també hi era present Enric Flix, membre de la Junta Directiva amb responsabilitat a l'àrea de comunicació.

Deixant de banda el resultat, el primer entrenador va voler quedar-se amb alguna de les poques coses positives que van poder veure's sobre la gespa de l'estadi Palamós - Costa Brava. "L'equip ha competit fins el minut 90 i hem fet mal en jugaes d'estratègia". Segons el tècnic, el partit va tenir un guió que estava previst des de l'inici. "Prevèiem que el partit tindria molt de joc directe i nosaltres hem tingut opcions de tenir la pilota i sortir jugant, però l'altre rival també juga". I a part de jugar, el Racing de Santander va avançar-se al marcador a la mitja hora de joc i va acabar de sentenciar el duel a falta de cinc minuts, quan els locals ja estaven desesperats per la manca d'encert de cara a la porteria de Raúl Fernández. Carrillo considera que la paraula per definir l'estat del vestidor gironí no és "impotència", sinó que "hem de tenir més sort i que les pilotes entrin". En referència a la primera diana, obra de David Concha, l'entrenador va explicar que el Llagostera tampoc té sort en decisions importants que s'escapen de les seves mans "perquè ens diuen que el primer gol és en fora de joc". Tot i estar molest amb el resultat, Carrillo va ser educat i va felicitar per la victòria a un equip més que conegut després de la promoció d'ascens a Segona A realitzada el curs passat.

Una de les principals novetats de l'alineació d'ahir va ser la presència d'Alberto Perea i de Ríos Reina a les bandes del centre del camp. Ambdós jugadors, ja recuperats de les seves lesions, van tornar a tenir minuts a Lugo i ahir van començar l'enfrontament des del principi, demostrant que són dos dels jugadors amb més qualitat tècnica de la plantilla: "Amb Perea i Ríos esperàvem tenir molta profunditat, desbordar per aconseguir bones centrades". "Són dos futbolistes que han d'agafar confiança".

Més enllà d'agafar confiança i que l'ambient en un vestidor no és agradable després d'una derrota, Carrillo va valorar que "les coses estan començant a sortir i que, quan l'equip agafi confiança, les coses aniran millorant". En tot cas, per millorar l'estat d'ànim de la plantilla s'haurà d'esperar a que finalitzin els 90 minuts que es jugaran dissabte vinent al Prado de Santo Domingo. Allà es jugarà una nova final que haurà de servir per corregir la desfeta d'ahir. "Necessitàvem aquesta victòria perquè el Racing era una rival directe". "Hem perdut una final i ens en queden moltes per revertir aquesta situació"

"Hem sabut jugar el partit"

Al tècnic dels càntabres, Paco Fernández, encara li queden dos partits de sanció i ahir va presenciar el duel des de la tribuna de premsa, on no va tallar-se a l'hora de maleir verbalment les males accions dels seus jugadors o de celebrar els dos gols. A la sala de premsa va valorar el partit com a "molt difícil" perquè els dos equips "ens coneixiem molt bé i sabíem que seria un partit amb molta lluita, sense brillantor". "L'hem sabut jugar i l'1-0 ens ha permès creure que podíem guanyar. A la segona meitat podríem haver sentenciat abans".