Això no rutlla. La mateixa sensació d'inferioritat, de desesperació, d'angoixa ofensiva i de desencert defensiu que va haver-hi en el darrer partit a casa contra el Mallorca (1-4) va tornar a fer-se evident ahir en la visita del Racing de Santander. En el primer partit a la banqueta palamosina del trident format per Oriol Alsina, Lluís Carrillo i Òscar Álvarez, el Llagostera va acumular el sisè partit sense guanyar i el cinquè duel sense regalar una victòria a la seva afició. L'equip seguirà -per tercera jornada consecutiva- en posicions de descens i manté la mala relació amb el gol. En el duel contra els càntabres, els locals van mostrar voluntat per remuntar el gol del jove David ?Concha. Van tenir tota una hora per fer-ho, però les sensacions no van ser les d'un equip segur d'ell mateix. La segona diana, obra de Koné, va acabar d'evidenciar que al problema ofensiu que s'arrossega des de principi de temporada se li ha afegit la debilitat defensiva. El Llagostera, amb o sense Castillejo, és ara mateix un cotxe que té el fre de mà posat i que es veu incapaç d'avançar.

En el segon onze inicial del trident tècnic (Carrillo, Alsina i Álvarez; el primer a l'estadi de Palamós) es va apostar per situar qualitat tècnica a les bandes del centre del camp amb la primera titularitat d'Alberto Perea i el retorn de Ríos Reina. També van donar confiança a Diego Rivas, al doble pivot, i a Aimar, que retornava al lateral dret mentre que Ruymán va ubicar-se a l'esquerra, al costat dels centrals Jorge García i Alcalá. La intenció era ser el propietari de la pilota per intentar combinar. La gespa de l'estadi palamosí segueix sense presentar les millors condicions i en alguns moments va abusar-se de la pilotada llarga davant un Racing que no va presentar-se a Palamós amb l'objectiu de tancar-se al darrere.

El partit era travat i, sense la possibilitat de trenar jugades, les jugades d'estratègia eren un element clau. En les dues primeres de què va disposar el conjunt local, entrats els deu primers minuts de joc, ben a prop va estar de trobar petroli. Jorge, de cap, va fer una rematada que va anar per sobre el travesser i en una altra pilota penjada a l'àrea, Sergio León va tocar a l'àrea petita i sense esperar-ho una esfèrica que el porter Raúl Fernández va desviar amb una bona intervenció. El davanter andalús era l'home més insistent mentre que a l'altra àrea Koné també avisava amb un parell de rematades que van sortir fora, a l'esquerra de René.

El Llagostera havia perdonat i, tal com va succeir contra Mallorca, Sabadell i Saragossa, el Racing ho va aprofitar. A la mitja hora de joc, una centrada d'Iñaki va acabar amb una rematada de David Concha. En possible fora de joc, el jove, de només 17 anys, va guanyar l'esquena als centrals i va batre René. A la tribuna de premsa, l'entrenador asturià Paco Fernández (sancionat) ho celebrava amb eufòria i, a peu de gespa, Lluís Carrillo lamentava trobar-se, com va succeir a Lugo, per sota en el marcador. Un inspirat Eloy Gila, un lluitador Diego Rivas, un elèctric Sergio León i els ben presents Ríos Reina i Perea van intentar posar remei abans d'arribar al descans, però els onze jugadors locals van marxar al vestidor amb el cap cot mentre Oriol Alsina, al túnel, s'ho mirava amb un posat seriós.

Amb la voluntat d'augmentar el potencial ofensiu, Pitu i Querol van entrar al terreny de joc en el lloc de Jordi López i Ruymán. El Llagostera, però, seguia sense trobar les idees necessàries per arribar a porteria amb garanties per marcar. Passaven els minuts i els nervis augmentaven fins al punt que, a la banqueta local, els rols s'intercanviaven. Lluís Carrillo s'asseia i s'aixecava de forma intervinent i Oriol Alsina aprofitava per posar-se dempeus i esperonar els seus jugadors.

Un dels jugadors més actius, Perea, va tenir una clara ocasió en un xut des de la frontal i en una posterior jugada en què no va estar encertat a l'hora de rematar. Acte seguit, René va salvar el seu equip en una acció d'u contra u amb Álvaro i Perea era substituït per un Imaz que tampoc va trobar la fórmula del gol. Un gol que a Can Llagostera és ben difícil d'aconseguir. Ahir tampoc va ser el millor dia per a atacants com Sergio León, Querol o Imaz, desesperats després de cada ocasió errada. El pessimisme ja va ser total amb el segon gol visitant, aprofitant un nou desconcert defensiu. Koné va culminar un contraatac amb un retall davant Ríos Reina i un xut amb el peu dret, amb què va enviar la pilota a l'escaire esquerre de René.