Quan va disputar-se la setena jornada de lliga el Llagostera va visitar l'estadi de Mendizorrotza, d'on va sortir donant per bo un empat sense gols. No s'havia marcat ni tampoc s'havien creat ocasions de gol, però s'havia exhibit un potencial defensiu que havia deixat sense opcions de marcar a homes com Despotovic, Ion Vélez o Juli. Les ajudes defensives que havien funcionat d'allò més bé al Miniestadi també havien donat resultat a Vitòria i l'equip pujava a l'autobús per tornar amb un punt. En les declaracions posteriors al partit Castillejo presumia que el millor del seu equip era la solidesa en els metres més propers a René. En set partits només s'havien encaixat cinc gols i els blaugrana eren la millor defensa de la lliga, junt amb Recreativo i Valladolid. Aquella capacitat per tancar la porteria ja ha quedat enrere i en els últims quatre partits s'han encaixat vuit dianes (una mitjana de dues per partit i gairebé el doble que en els primers set duels de lliga).

La diferència de gols dels gironins té ara un balanç negatiu (-8) que és el segon pitjor de la taula classificatòria, només superat pel -11 de l'Albacete. Així doncs, si la manca de gol ja és més que preocupant (amb cinc gols a favor en onze jornades són els pitjors de Segona A), ara també cal corregir el problema que s'ha generat en el treball defensiu. L'angoixa que pateix el vestidor blaugrana quan veu que els gols no arriben i que l'equip perdona s'ha contagiat ara en una línia defensiva que presenta símptomes de debilitat. Un fet que el trio tècnic Alsina-Carrillo-Álvarez ha de mirar de corregir el més aviat possible.

L'exemple més clar dels dubtes que pateix el Llagostera en defensa va veure's en la golejada encaixada fa dues setmanes a Palamós davant el Mallorca (1-4). L'equip va ser tou per aturar els atacs dels mallorquins i el mateix Santi Castillejo, que poques hores després seria destituït, reconeixia que l'angoixa per no marcar gol s'havia traslladat a la defensa. Una setmana abans, Collantes va donar la victòria al Sabadell, desesperant la parròquia gironina. El jugador arlequinat en va fer prou amb un canvi de ritme davant Enric Pi per tenir l'espai suficient per fer centrada-xut que va anar a l'escaire dret de René. En dos partits se?guits a casa, els del Gironès no havien sumat cap punt i havien encaixat cinc gols.

A Lugo, ja sense Castillejo, les errades defensives també van aparèixer. El Lugo va tenir el domini de joc suficient per fer més d'un gol i la diana de Luis Fernández va arribar després d'un error de René. El porter gadità va ajupir-se per atrapar un xut amb les dues mans però no va estar del tot encertat i el refús va deixar al jugador local amb tot a favor per marcar. Sergio León, després, va aparèixer per donar un empat al Llagostera que deixava en un segon terme l'errada de l'exporter del Jaén.

Els errors davant el Racing

En el duel disputat dissabte a Palamós davant el Racing de Santander, René no va tenir la culpa en les dianes encaixades. Els defenses Alcalá, Jorge García i Ruymán sí podrien haver fet alguna cosa més. En el gol de David Con?cha, Saúl va tenir espai per fer una centrada des de la banda esquerra, aixecar el cap i veure com el jove de només 17 anys es desmarcava per davant Ruymán sense oposició i sorprenia a l'esquena dels dos centrals. El canari, acostumat a la posició de central esquerrà, no se sent còmode al lateral i no disposa de la velocitat que s'exigeix en una posició de banda.

La passivitat defensiva de dissabte ja va fer-se evident en les dues primeres rematades de Koné, sobretot en la que va arribar als dos minuts de joc aprofitant un mal cop de cap d'Alcalá. El central murcià, junt amb René, ha jugat els 990 minuts possibles i acostuma a no cometre errors per alt, aprofitant els gairebé dos metres d'alçada. Dissabte, però, no va tenir el seu millor dia i, amb l'equip buscant l'empat, va cometre un error a l'hora de refusar la pilota en la jugada del segon gol. El Racing va ser recollir l'esfèrica i va ser letal en un contraatac finalitzat per Koné després de fer dos retalls just davant Jorge García i enviar la pilota a l'escaire del primer pal de René.

Les alternatives a l'eix

Es dóna el cas que Alcalá i Jorge García han sigut la parella de centrals en els darrers quatre duels. L'ex del Lugo s'ha consolidat en l'onze inicial, al costat d'Alcalá, aprofitant el partit de sanció que va haver de complir Ruymán per l'expulsió rebuda a Mendizorrotza. L'altre central de l'equip, Vallho, va ser titular en el primer partit a Las Palmas de Gran Canària, on va patir una errada de marcatge en el primer gol, en un servei de falta lateral. Després va sortir dels plans de Castillejo per una lesió i dissabte va tornar a anar convocat. Està per veure si, vist el rendiment defensiu en les últimes jornades, el cos tècnic apostarà per corregir la posició de Ruymán cap a l'eix de la defensa o bé tornar a donar a Vallho una titularitat indiscutible a Segona B i Tercera.