S'estava arribant a l'hora de joc i el Llagostera havia aconseguit ja un dels objectius del duel davant l'Sporting: mantenir la porteria a zero a base de treball defensiu, lluitar cada pilota dividida com si fos l'última i tapar les línies interiors de passada per impedir que Nacho Cases i el debutant Rachid combinessin amb Carlos Castro o Ndi. Els asturians només podien arribar a la porteria de Moragón mitjançant centrades que Alcalá i Jorge s'encarregaven de desviar. El porter balear, titular per segon cop, es mostrava segur i no havia de protagonitzar grans intervencions. Els d'Abelardo tenien la pilota però no l'espai necessari. Els de Carrillo i Alsina mostraven entrega defensiva i poca alternativa en atac que no fos la pilotada llarga cap a Querol. A diferència d'altres duels d'aquest curs, com el de l'empat a zero a Mendizorrotza, l'actitud dels jugadors era diferent. "L'equip té ara una nova mentalitat. Surt a mossegar, no deixa opcions als rivals, disputa al xoc les pilotes dividides i és lluitador", admet el central Pedro Alcalá, que va marxar de Gijón amb una ferida a la cella com a regal, després d'haver lluitat una pilota aèria.

Ja s'havien vist símptomes de millora davant el Tenerife i, a El Molinón, la nova mentalitat de l'equip va ser més evident. En comptes de tancar-se al darrere i aguantar l'empat a zero sense la intenció d'atacar, els blaugrana van encarar la darrera mitja hora de joc amb la voluntat de buscar la porteria defensada per Pichu Cuéllar. Costava, però no era impossible.

La primera gran ocasió per al Llagostera va arribar al minut 58. Una centrada des de l'esquerra de Ríos Reina va anar al cap d'Eloy Gila i la seva rematada, dins l'àrea petita, va ser dirigida al cos del porter extremeny. "Aquests gols s'han de fer", diu Eloy Gila. "Tampoc era conscient de que estava tant sol", argumenta. El sabadellenc és un dels referents de l'equip i troba a faltar la sensació de marcar gols, però està convençut que "la imatge de l'equip ha millorat" i que el treball d'entrega màxima imposat pel nou cos tècnic "és el camí a seguir".

Això també ho creu Sergio León. "L'actitud de l'equip ha de ser aquesta. Estem millorant i cal treballar dia a dia. En cada partit anem a més". L'atacant andalús no amaga estar "fastiguejat" pel fet de no ser titular, però sempre que juga acaba protagonitzant alguna jugada destacable. Ja va ser l'autor del primer gol del Llagostera a Segona A (2-0 contra el Leganés) i també la diana de l'empat davant el Lugo (1-1). Davant dels 16.000 espectadors d'El Molinón, el de Palma de Córdoba va tenir una acció molt semblant a la que va materialitzar a l'Anxo Carro. Va rebre una pilota dins l'àrea i va fer un xut ras que era mig gol. A diferència del que va passar a Galícia, a terres asturianes la pilota no va entrar perquè Cuéllar va treure una mà que va evitar que el Llagostera fos el primer equip en derrotar a l'Sporting en catorze jornades. Sergio León no s'ho podia creure. La victòria havia estat a tocar però s'havien de conformar amb un empat. "El punt és bo però podríem haver marxat amb tres", comenta el futbolista cedit per l'Elx.

Jorge García, que dissabte va tornar a casa seva, va mantenir el mateix discurs. "En altres partits que vam jugar a fora vam oferir la imatge d'un equip que s'enfonsava quan rebia un gol". Ara, per encarar el pròxim partit contra el Betis, considera que "les sensacions són bones". "Hem d'anar a guanyar i, si no es pot, a empatar". Per aconseguir tot això, però, és important que la intensitat defensiva permeti a Moragón mantenir la porteria a zero per tercer cop seguit. En cas d'una victòria contra el Betis, els blaugrana tindran números per sortir del descens. Ja fa sis jornades que hi són i en volen sortir el més aviat possible. Tot i l'empat, la distància amb el 18è lloc s'ha ampliat aquesta jornada d'un a dos punts. Hi ha marge de reacció si l'entrega defensiva i el caràcter ofensiu manté el nivell de les dues últimes jornades.