Dos són els objectius del Llagostera per al derbi que aquest dissabte enfrontarà l'equip blaugrana amb el Girona. Un d'ells, i segurament el més important, és el de donar continuïtat a la bona inèrcia de resultats (dues victòries consecutives) per començar així a treure el cap de la part baixa de la classificació. Encetar l'any amb una victòria és el principal objectiu de l'equip liderat des de la banqueta per Lluís Carrillo i Oriol Alsina. El club, però, no només es conformaria amb això. A part dels resultats esportius, també espera resultats a les graderies. La directiva, començant per la presidenta Isabel Tarragó, confia que la visita del Girona trenqui les pobres xifres pel que fa a l'afluència d'espectadors, una de les més baixes de tota la categoria. Els socis tenen l'accés gratuït (no s'ha decretat jornada econòmica, com va passar coincidint amb la visita del Betis) i des de l'entitat s'ha anunciat que ja s'han venut al voltant de les 400 entrades.

Ara fa uns dies, el Llagostera va anunciar que "congelava" els preus de les entrades de cares al derbi, fixant en 15 euros el preu per un seient a qualsevol dels dos gols, en 25 una localitat a la zona de Preferent i en 35 euros a la Tribuna. Passat el primer tram de dies festius del Nadal, els aficionats d'un i altre equip s'han començat a treure les orelles i la venda comença a anar a bon ritme. "La gent s'està animant i rondem les 400 entrades venudes. Encara no sabem quanta gent vindrà finalment, però creiem que hi haurà un bon ambient", explica Isabel Tarragó. Tant ell com la resta de la directiva, inclòs el cos tècnic i els propis jugadors, esperen que la visita del Girona sigui l'impuls definitiu perquè l'estadi Palamós-Costa Brava s'ompli d'una vegada per totes o, com a mínim, presenti un aspecte més que acceptable. Quelcom que, aquest curs, ha passat del tot ?inadvertit.

Ho diuen les xifres, aquelles que parlen del Llagostera com un dels equips que menys públic arrossega al seu camp. Tret del dia del Betis, en el que es va superar la barrera dels 3.000 espectadors (tot i l'aiguat n'hi van haver 3.568), les xifres han rondat els 2.000 i, fins i tot en dues ocasions (contra el Mallorca i el Tenerife), no s'ha arribat ni tan sols als dos milers. Tot plegat deixen una mitjana de 2.468 els espectadors en el que portem de lliga, un número que pot augmentar depenent de la gent que decideixi treure el cap per l'estadi aquest proper dissabte en un dels partits més atractius de la jornada. "Esperem que vingui molta gent. No ens havíem plantejat una xifra en concret d'entrades venudes, pel que esperarem fins a darrera hora. A veure si la cosa s'anima encara més en els propers dies i podem gaudir d'un bon espectacle. De moment, el ritme és força positiu", afegeix Tarragó.

La presidenta reconeix que, a causa de la proximitat geogràfica, la presència d'aficionats del Girona serà força nombrosa, encara que confia que el públic local s'acabi imposant. "No tenim por. Sabem que vindrà gent de l'altre equip, com és normal, però confiem plenament en els nostres aficionats", indica. I sobre la rivalitat esportiva entre un i altre club, Tarragó recorda que "és un partit més" i que "no deixen de ser tres punts", malgrat que no amaga que "som potser els dos equips més propers de la categoria i això fa que existeixi una certa rivalitat, però això és normal".