Jugar al Nou Estadi Palamós Costa Brava no se li farà gens estrany, diumenge que ve, al tècnic del Las Palmas, Paco Herrera. El municipi costaner és territori amic per a la seva família. A Palamós hi viu des que hi va arribar als anys 70 el seu germà, Antonio, que després de jugar vuit temporades amb el degà, es va casar amb una palamosina i ja no se'n va moure. I allà, al cor de la Costa Brava, també hi ha passat estius i moments de desconnexió l'entrenador de l'equip canari. L'última vegada, el març de l'any passat, després que el Saragossa el destituís pels mals resultats. Ara Paco Herrera arribarà al camp del Llagostera com a líder de la Lliga Adelante i amb el cartell de favorit per pujar a Primera. Seria el tercer ascens de la seva carrera, després d'haver-ne celebrat amb el Badajoz (a Segona A) i amb el Celta (a la màxima categoria).

El futbol ha sigut la gran passió dels Herrera, criats a Barcelona, al barri de la Barceloneta. "Jugàvem al carrer, allà ens vam fer", recordava ahir Antonio, que a banda de jugar al Palamós també va defensar els colors del Banyoles i del Fabra i Coats. El germà gran, Juan, ja desaparegut, va militar al Condal i també una temporada al degà; el petit, Paco, abans d'iniciar una prolífica carrera a les banquetes o en la direcció esportiva, també havia sigut futbolista en clubs com el Sabadell, l'Sporting, el Llevant o el Badajoz. Antonio va fer arrels a Palamós en conèixer-hi la seva dona i disposar-hi d'una feina vinculada a la seva especialitat d'arts gràfiques. Més endavant, fins que es va jubilar -ara té 67 anys- també va ser conserge del camp municipal.

Antonio Herrera va anar a Montilivi el novembre passat per veure el Girona-Las Palmas (1-2) i diumenge no es perdrà el duel contra el Llagostera al Nou Estadi. Sempre que pot aprofita l'ocasió per seguir el seu germà, encara que admet que "al final només el pots veure un quartet d'hora, tot i que aquesta vegada m'han dit que arribaran dissabte i mirarem de quedar amb ell a l'hotel de concentració". De moment no n'han parlat, del partit. I és difícil que ho facin. Segons Antonio Herrera, "de futbol no en comentem gaire res. És la seva feina. Això sí, li espera un partit difícil sobretot perquè el Llagostera va demostrar contra el Valladolid que passa per un bon moment i que lluitarà fins al final per la permanència".

Un altre dels aspectes que destaca Herrera és que el Las Palmas arribarà molt tocat per les baixes per les sancions d'Ángel, Culio, Roque i Nauzet Alemán. A l'equip canari el veu "molt bé" i com un "líder sòlid", i més ara que han aconseguit del Granada la cessió d'Alfredo Ortuño, que la temporada passada va brillar en la segona volta amb el Girona. "Ja sé que els Reis fa dies que han passat però jo els demanaria un desig: que pugessin el Las Palmas i el Girona a Primera i que el Llagostera salvés la categoria", subratlla.

Sense fanatismes

D'entrada Antonio Herrera ?diumenge va amb el Las Palmas però, ràpidament, s'afanya a dir que "si a l'hora de la veritat és el Llagostera qui es mereix la victòria, ho reconeixeré i no em sabrà greu". Recorda en aquest sentit que en l'anterior visita dels canaris a terres gironines, el novembre a Montilivi, "el Girona va merèixer molt més i va acabar perdent per 1-2". El germà del tècnic del Las Palmas assegura que "sóc aficionat, però gens fanàtic" i que es pren els resultats "amb tranquil·litat". "No sóc d'aquells que fan grans celebracions. Em fa gràcia veure el meu germà a la banqueta, és la seva feina i desitjo que li vagi bé", afageix.

Paco Herrera es coneix bé Palamós i el Nou Estadi. Al cor de la Costa Brava hi ha estiuejat sobretot en la seva etapa de futbolista: "quan estava a l'Sporting, es passava un mes aquí", destaca el seu germà. Ara és més complicat, tot i que quan li és possible no ?desaprofita l'ocasió de deixar-se caure pel Baix Empordà, terra d'adopció d'una part de la seva família i sinònim de desconnexió i tranquil·litat. Diumenge, però, hi anirà per feina. En busca de tres punts més per anar fent camí amb el seu equip cap a Primera, la categoria que al Las Palmas se li va esmunyir dels dits l'any passat en la promoció contra el Còrdova i que sembla que aquesta vegada no vol deixar escapar.