Guanyar el Valladolid a casa està molt bé. Empatar, una setmana després, contra el Las Palmas també és un resultat molt positiu. Ara bé, si el Llagostera vol aconseguir la permanència a Segona Divisió A, ha de mostrar-se igual de sòlid contra equips que es podrien considerar de la seva lliga. Sumar punts a domicili contra rivals directes també és una necessitat. Abans de començar el duel, els dos conjunts estaven separats per tres punts. Al terreny de joc, però, la diferència va ser superior per a un conjunt local que té Butarque com un autèntic fortí. A l'estadi madrileny, els blaugrana van mostrar una debilitat defensiva que, en les darreres jornades, no s'havia fet present. La defensa va estar condicionada per la baixa d'Alcalá i l'estrena de De los Reyes, però l'equip visitant va veure's superat també al centre del camp.

A Llagostera ningú té el seu lloc assegurat. Enric Pi pot consolidar-se com el lateral esquerre de la plantilla i, divendres, quedar fora de la convocatòria per deixar lloc a un debutant Samu De los Reyes. I Pitu ja pot tenir un guant al peu esquerre i oferir un gran rendiment que, si cal, el partit el comença des de la banqueta. Alsina i Carrillo tenen 25 futbolistes i, segons diuen setmana rere setmana, ubiquen sobre la gespa els onze jugadors que millor poden fer front al joc del rival. El cos tècnic va apostar ahir per reforçar el centre del camp amb un doble pivot format per dos pesos pesants com Jordi López i Diego Rivas. Tito va passar al centre de la defensa. A l'hora de la veritat, aturar l'atac madrileny va ser una tasca complicada.

Dels dos conjunts, el Leganés va ser qui va sortir amb més embranzida. Una rematada de Chuli en el servei ràpid d'una falta, un tret llunyà de Santamaría i un xut de ?Postigo, rebutjat per les cames dels defenses gironins, van ser els primers avisos. Aquesta última acció del capità local va ser com un autèntic despertador per al Llagostera. En la jugada següent, Querol va guanyar l'esquena a la defensa i una pilota llarga el va deixar ben sol. Només una bona mà de Serantes va evitar el gol del reusenc. Els gironins, però, van tornar a fer un son quan Chuli va recollir una pilota rebotada dins l'àrea per enviar-la al fons de la xarxa. L'exjugador del Betis va rematar quan l'àrbitre assistent tenia el braç dret aixecat, invalidant l'acció per un fora de joc que no era o per una suposada falta en atac. Muñoz Mayordomo, el col·legiat principal, va donar el gol per bo. Chuli va celebrar la diana, la seva silueta va aparèixer en el marcador electrònic i l'afició va saltar d'alegria. No obstant, quan la pilota ja estava al centre del camp per tornar a rodar, les protestes visitants van tenir el seu efecte i la conversa entre els dos àrbitres va fer tornar el 0-0 al marcador.

La rectificació va ser sorprenent i la indignació dels 4.000 seguidors madrilenys va fer-se notar en una nit gèlida en què el vent tampoc va faltar a la cita dels blaugrana, ahir vestits de negre. A Butarque, el conjunt pepinero té un rendiment més que positiu. En la primera volta només va perdre contra el Girona i ahir va ser el clar dominador del joc. Diamanka i Eraso eren un tap al centre del camp i només Querol (provocant les faltes de Postigo) i Masó (fent el que podia a la banda dreta) tenien profunditat.

Tot va agreujar-se en un inici de la segona meitat en què els gironins van sortir adormits. I molt. Als tres minuts de la represa, Tito no va estar encertat a l'hora de rebutjar una pilota. Chuli va recollir el xut a l'aire del colomenc i va entrar a l'àrea per fer l'assistència de gol. Ruymán hi va ficar el peu pel mig, amb la mala fortuna d'enviar l'esfèrica dins la porteria. L'estirada de René va ser inútil. Al minut 54, la seva mà dreta tampoc va poder rebutjar el cop de cap de Chuli a boca de canó. El davanter local va enlairar-se entre els dos defenses blaugrana quan Alsina ja havia planificat l'entrada d'Imaz per un desaparegut Juanjo i de Pitu per un desencertat Diego Rivas. El 2-0 que hi havia al marcador es feia molt difícil de remuntar. L'equip estava molt ferit i el Leganés no es feia enrere.

Sergio León, amb una mitja volta dins l'àrea, i Querol amb una bona rematada de cap, van posar a prova Serantes, però el porter va demostrar per què ha tret la titularitat a Queco Piña. Perea va ser el tercer canvi visitant i, des de la banda esquerra, tampoc va poder fer res de l'altre món. El Leganés va perdre un efectiu al minut 75, el central Carlos, expulsat, però això tampoc va servir per retallar distàncies.