El Llagostera es retrobarà la setmana que ve, al camp de l'Osasuna (dissabte 14, 18.00), amb l'àrbitre de l'històric ascens a Segona A, Rubén Eiriz Mata. Aquell 21 de juny de l'any passat els blaugrana van tombar el Nàstic al camp Municipal per 3-1 gràcies a un definitiu gol de Nuha en la pròrroga, un resultat que superava el 2-1 aconseguit pels grana en l'anada a Tarragona. Va ser un partit extremadament tens, tant a la grada com al camp, amb dos penals assenyalats, un per cada bàndol (pel Llagostera Enric Pi el va errar i pel Nàstic, Marcos va aprofitar-lo per retallar diferències fent el 2-1 que duia cap al temps extra), i el visitant Xisco Campos expulsat. L'actuació d'Eiriz Mata va estar marcada per la polèmica, sobretot des de l'òptica del Nàstic, que va arribar a culpar el col·legiat gallec de la seva eliminació.

Eiriz Mata, nascut a la Corunya fa 36 anys, presenta un currículum si més no, peculiar, perquè a banda de treballar de Guàrdia Civil a Sant Sebastià, també és àrbitre internacional de futbol platja, disciplina esportiva on ha arribat a xiular la final d'un Mundial. Pocs dies després de tancar la temporada passada dirigint el polèmic Llagostera-Nàstic, el col·legiat gallec va rebre la notícia que la Federació l'havia triat entre els àrbitre de Segona B que pujarien a la Lliga Adelante.

De moment encara no s'havia creuat mai amb els blaugrana (ho farà la jornada del proper cap de setmana, segons es va conèixer ahir), però sí que havia dirigit el Girona. Va ser al camp de l'Alcorcón, en la jornada 2, precisament en el seu debut al futbol professional. Tot i que els blanc-i-vermells van guanyar per 1-2 no van quedar gens satisfets amb la seva actuació: a la primera part va inhibir-se en un penal clamorós de Noguerol sobre Sandaza i en la represa va perdonar l'expulsió al local Verdés i, en canvi, va enviar Juanlu als vestidors abans d'hora per doble amonestació després d'equivocar-se en una de les grogues, que hauria d'haver estat per a Juncà. A Segona ha xiulat aquest curs 9 partits, amb cinc triomfs locals, tres empats i una única victòria visitant, el del Girona a Santo Domingo.