El Llagostera va resoldre amb nota la primera final de la temporada. N'hi hauran més, moltes més segur però tothom era conscient que per seguir donant guerra i ben vius en aquesta aferrissada lluita per evitar el descens, calia derrotar el Recreativo de Huelva dissabte a Palamós. Els jugadors ho tenien el cap i, a diferència dels andalusos, van insistir buscant tant sí com no tres punts que els han catapultat fins a 16a posición. El Llagostera respira torna a treure el cap fora de la zona vermella i espera no repetir els errors de Leganés dissabte a Pamplona.

Les sensacions i la situació de l'equip ha girat com un mitjó després d'una jornada autènticament rodona. I és que a banda de deixar encara més ferit el Recreativo, tots els rivals directes dels gironins a la part baixa van perdre els seus partits. Només el Lugo, que va derrotar sorprenentment el líder Las Palmas (2-1) va sumar. Racing de Santander, Sabadell, Barça B, Albacete, Tenerife i també el Mallorca van perdre els seus partits dibuixant un cap de setmana perfecte per al club que presideix Isabel Tarragó. Amb 26 punts, els blaugrana caminen decidits cap a la salvació i de moment tenen sis equips darrere seu.

Malgrat no poder igualar el goalaverage particular amb el Recreativo (a la primera volta el resultat va ser de 2-0), la victòria gironina de dissabte (1-0) deixa els andalusos a ja 4 punts. Els de José Luis Oltra encadenen 11 jornades sense guanyar i estan en caiguda lliure (21ens). Encara pitjor és la situació d'un Sabadell que ja duu dos entrenadors aquesta temporada. Els vallesans van caure a Sòria clarament i, el que és pitjor de tot, sense presentar batalla (3-0). Els arlequinats segueixen cuers amb només 20 punts. El Llagostera també va avançar a la classificació Tenerife i Albacete, tots dos amb 24 punts. Els canaris no van poder estrenar el nou entrenador (Raül Agné) amb victòria davant un Girona intractable a domicili (0-1). De la seva banda, els manxecs, van tenir contra les cordes un altre rival que lluita per l'ascens, com l'Sporting al Molinón. Al final però, els asturians van capgirar el gol inicial de Samu (2-1). Dissabte, el Valladolid de Rubi havia passat com una piconadora pel Sardinero destrossant un Racing que, amb 25 punts, marca la frontera amb la salvació. L'altre equip que té el Llagostera per sota és el Barça B que va sortir escaldat de la Romareda (4-0) i que és 17è per pitjor average general.

Els tres punts contra el Recreativo han fet, de passada, que equips com el Mallorca o l'Alabès s'hagin situat a l'abast dels gironins. Una victòria dissabte al Sadar seria un cop d'autoritat important cap als rivals.