Just a la sortida del Sadar, poc abans de pujar a l´autocar per iniciar el viatge de tornada a Catalunya i mentre els jugadors agafaven les seves respectives pizzes, tot eren alegries entre l´expedició blaugrana. Un dels homes més satisfets per la feina feta i el resultat obtingut contra l´Osasuna era el director esportiu i tècnic, Oriol Alsina, que veu com el seu equip ha tancat la jornada quatre punts per sobre del descens (29, per 25 en té el Tenerife, el primer que baixaria). L´alegria, però, no era total. Per al següent partit s´havia perdut la possibilitat de convocar Juanjo, davanter titular en els cinc duels anteriors al de dissabte. El càntabre havia vist quatre targetes grogues entre la jornada 19 i la 23. Aquesta circumstància preocupava molt el cos tècnic i, per aquest motiu, ahir el van treure de l´onze inicial. El volien reservar per al duel contra un rival directe com el Barça B i repetir la fórmula que sí que havia funcionat amb Pitu.

El migcampista de Salt va perdre la titularitat a Leganés (va haver de sortir quan l´equip perdia 2-0) perquè el cos tècnic preferia tenir-lo davant el Recreativo, en un duel en què el seu xut de falta i la posterior rematada d´Aimar va ser decisiva.

En el duel de dissabte al Sadar, el Llagostera buscava la victòria i els tècnics van apostar per fer el canvi més ofensiu que podien fer. Ja havien entrat al terreny de joc Diego Rivas i Querol. Juanjo ho va fer al minut 71, en el lloc d´Imaz. La parella Arturo-Juanjo va ser decisiva per aconseguir el gol de la victòria, que va arribar al 79. Tres minuts després, amb l´Osasuna bolcat a l´atac i el Llagostera buscant l´ofici per evitar qualsevol acció de perill, Juanjo va intentar protegir una pilota. Va obrir el braç esquerre en excés i va impactar-lo a la cara d´un rival que venia a robar-li l´esfèrica. L´àrbitre Eiriz Mata no va dubtar a xiular falta i targeta groga per al càntabre. Aquesta cinquena amonestació en set partits li impedirà vestir-se de curt en el següent duel contra el Barça B, que arribarà al Nou Estadi sense Adama (va veure la cinquena groga dissabte) ni Halilovic, lesionat.

Juanjo era dissabte, després del partit, un dels homes més felicitats pels companys de l´equip blaugrana. Havia fet el seu primer gol amb la samarreta del Llagostera i, a més, ho havia fet en un dia en què tenia la seva família a la graderia del Sadar. Després del duel, Juanjo tenia permís per no fer el viatge de tornada amb autocar i poder anar un parell de dies a casa. Tot i que ­diu­menge vinent (17.00) no podrà jugar, el futbolista valorava dissabte que «a casa som més forts i, amb la intensitat que hi posem, al Barça B li costarà endur-se els tres punts». Un cop hagi complert el partit de sanció, espera «seguir treballant i marcant per recuperar el forat que tenia a l´onze inicial».

Les amonestacions que van veure Barnils, Juanjo i René al Sadar se sumen a les 70 targetes grogues que havia vist el Llagostera en les primeres 24 jornades, molt per sota de les 108 grogues assenyalades als jugadors de l´Alcorcón. Avançant ja la sanció que patirà Juanjo aquesta setmana, són 9 els futbolistes de la plantilla blaugrana que han hagut de complir un partit de sanció: Diego Rivas, Jordi López, Querol, Alcalá, Tito, Ruymán, Pitu i Juanjo (ho farà aquest diumenge). A més, el manxec Diego Rivas i el canari Ruymán van perdre´s un segon partit per les vermelles que van veure a Vitòria i Sòria, respectivament. Als nou futbolistes esmentats, s´hi ha d´afegir Eloy Gila. El sabadellenc no va poder anar convocat en la primera jornada per les targetes grogues que va veure en la promoció d´ascens del curs passat.

Pel que fa al palmarès individual de targetes, es dóna el cas que tots els jugadors excepte el porter Nico Ratti i el nouvingut lateral esquerre Samu De los Reyes han vist almenys una groga. Diego Rivas, amb set targetes grogues i una vermella, lidera aquest rànquing. Eloy Gila, René i Masó, amb tres gro­gues, són ara els que es troben més a prop de complir cicle.