La seva projecció al Manlleu, jugant a Tercera Divisió en edat juvenil, va despertar l'interès d'Oriol Alsina. El va cridar per formar part de l'equip que aconseguiria l'ascens a Segona A. En el seu primer any a la categoria de bronze, Roger Barnils va tenir una participació discreta (13 partits) i no va poder treure la titularitat a migcampistes com Tito, Jordi López o Pitu. A l'hora de planificar la plantilla per a la present temporada, Oriol Alsina no va dubtar de la projecció que té al seu abast el jove osonenc. Va renovar amb un contracte de tres temporades i, tot i la manca de minuts, aquest mercat d'hivern no ha sortit cedit. Aquest fet demostra la confiança del director esportiu en l'espigat migcampista. A l'hora de fer-se un lloc a l'equip, Barnils s'ha trobat que el centre del camp és una de les posicions amb més competència. A Jordi López, Pitu i Tito s'hi va afegir tot un referent com Diego Rivas. Per debutar a la categoria de plata, el jove de 20 anys va esperar fins a la novena jornada, jugant 21 minuts en la derrota contra el Mallorca (1-4). Dissabte, en una plaça com el Sadar, va estrenar-se com a titular. "Hi havia la possibilitat de sortir a jugar o, almenys, ser convocat i ara, com sempre, s'ha de seguir treballant", explicava el de Seva abans de pujar a l'autocar de l'equip per tornar cap a Catalunya.

La seva presència a l'onze inicial, al doble pivot al costat de Jordi López i deixant Diego Rivas a la banqueta, demostra encara més que el migcampista manxec ja no té el protagonisme de principi de curs i que, amb el rol forçat de Tito com a central, s'ha obert una escletxa al centre del camp que Barnils pot aprofitar per acumular minuts.

Exceptuant el porter Nico Ratti, Barnils és el jugador de la plantilla blaugrana amb menys protagonisme. Entrant i sortint de les convocatòries -ha vist sis partits sencers des de la banqueta- i només ha participat en tres enfrontaments: el debut contra el Mallorca, el matx davant el Valladolid (sent el tercer canvi i jugant només el temps afegit) i l'enfrontament de dissabte. En un camp històric i davant un trivot format per Loé, Merino i Olavidae, Barnils va presentar alguna imprecisió a l'inici de partit. La groga que va veure a la mitja hora de joc el va condicionar i a la segona meitat, poc abans d'arribar al minut 60, va deixar el seu lloc a un veterà com Diego Rivas. "La groga m'ha afectat una mica però estava tranquil. Al principi, per falta de rodatge, no m'he trobat bé però al final de la primera meitat ja estava bé. Estic molt content d'haver jugat", va valorar Barnils. L'únic partit sencer que ha jugat aquest curs va ser a la Copa, al Benito Villamarín. Ara li toca seguir treballant als entrenaments i esperar, de nou, el seu torn.