La presència de Gerard Gumbau a l´equip inicial del Barça B era una de les incògnites que presentava la seva alineació del tècnic Jordi Vinyals. El migcampista gironí va complir partit de sanció en l´estrena de Vinyals a la banqueta del filial blaugrana i estava per veure si el jove futbolista de Campllong tindria, des del principi, la confiança d´un tècnic que, a diferència d´altres companys seus, no havia dirigit el futbolista al Juvenil A del Barça. Gumbau va aterrar a la Ciutat Esportiva Joan Gamper aquest estiu, procedent del filial del Girona, i sense haver debutat a Segona amb la samarreta blanc-i-vermella. A la categoria de plata s´hi ha consolidat gràcies a la confiança que li va donar Eusebio. En el partit d´ahir, amb Vinyals a la banqueta, el jove futbolista de només 20 anys va jugar tot l´enfrontament i va tornar a demostrar que té capacitat per formar el centre del camp d´un equip com el Barça B. Ubicat com a interior, al costat de Patric i només uns metres per davant de Samper -altre jugador amb un gran talent i amb molts minuts al Camp Nou per endavant-, Gumbau va ser dels pocs jugadors visitants que va interpretar, des del principi, que la intensitat havia de ser màxima per superar el vent en contra i la capacitat del Llagostera per ofegar la defensa del Barça. «Ha sigut un partit molt complicat pel vent i per l´estat de la gespa. El Llagostera s´hi ha adaptat bé i ha imposat el seu joc mentre que nosaltres hem intentat empatar fins al final», explicava Gerard Gumbau després de sortir del vestidor de l´estadi de Palamós.

El migcampista del Barça va ser el primer en mirar la porteria de René, amb un xut llunyà a la primera part que va sortir desviat. També va intentar aproximar-se a l´àrea i, en una arribada des de l´esquerra, va preferir la centrada a un company en comptes de provar el xut. La primera experiència de Gumbau amb Vinyals com a entrenador no va acabar amb victòria, però el futbolista espera mantenir la confiança que li ha donat el tècnic i considera que ara «ens hem d´adaptar als objectius de Vinyals». «Segur que els resultats arribaran, al vestidor tenim molt optimisme i tirarem endavant», va afegir.

L´altre futbolista gironí de l´equip, el central Robert Costa, va presenciar el derbi català des de la banqueta. El de Caldes de Malavella encara no ha tingut minuts des que Vinyals és l´entrenador del Barça B.