L´afició del Llagostera està, ara per ara, més engrescada que mai. O almenys més que en tota la temporada. Les primeres visites a la nova seu de Palamós no van poder ser recompensades amb victòria. El Llagostera va jugar el seu primer partit com a local a l´estadi Palamós-Costa Brava sense públic. Van ser poques les persones que van poder presenciar en directe el triomf contra el Leganés. Ja amb les portes de la nova casa obertes, la plantilla del Llagostera no va poder regalar una victòria in situ fins al 16 de novembre davant el Tenerife, quan Pitu Comadevall va executar, de forma magistral, dues faltes directes. Les desfetes contra Saragossa, Sabadell, Mallorca i Racing, més l´empat contra l´Osasuna, havien introduït una mica de pessimisme en una afició acostumada, en els darrers anys, a un bon repertori de gestes. És obvi que la massa social del Llagostera, que supera per poc el miler de socis, és la més petita de la categoria. No obstant, hi ha un nombre fidel de seguidors que mereixia la recompensa als quilòmetres realitzats entre Llagostera o altres poblacions gironines fins a Palamós. Més enllà del fet d´haver d´agafar el cotxe, els jugadors devien unes quantes alegries a tots aquells valents que van desafiar la pluja en el temporal contra el Betis o que van presenciar en directe la desfeta en el derbi gironí. A més, l´afició del Llagostera també ha hagut de patir els efectes de la tramuntana, d´allò més present en els duels contra el Valladolid, el Las Palmas i, ahir, davant el Barça B, a més de la baixa temperatura que hi va haver el 7 de febrer en l´enfrontament contra el Recreativo. El fred i el vent havien animat més d´un aficionat a seguir els partits del Llagostera per televisió i, a l´estadi, havia augmentat la sensació de buidor que ja s´ha convertit en habitual. Dels 3.568 aficionats que van patir el temporal per veure el Betis a Palamós o de les 3.576 persones que van presenciar el derbi gironí, va passar-se als 1.902 aficionats en el matx contra el Valladolid. Sempre segons dades facilitades pel club gironí, la xifra va baixar encara més contra el Las Palmas (1.471) i el Recreativo (1.499).

Per rebre la visita del Barça B -la paraula Barça sempre és un bon reclam- el club va promocionar una campanya en què l´entorn més proper del Llagostera reconeixia que, futbolísticament, simpatitzava amb el primer equip del Barça però que ahir deixarien de banda la samarreta blaugrana amb franges verticals per anar a favor del Llagostera, que vesteix també de blaugrana però amb franges horitzontals. La crida va tenir resultat i la graderia va omplir-se molt més que en les darreres jornades.Sense obviar que per televisió les graderies es veuen força buides, ahir hi havia més color que en les darreres jornades. I les xifres del club diuen que l´aforament va augmentar fins als 2.895 espectadors.

Cares conegudes a la llotja

Si a la grada hi va haver més gent amb la voluntat de desafiar la tramuntana per presenciar futures promeses com Samper o Munir, a la llotja de l´estadi Palamós - Costa Brava també hi va haver menys espais buits de l´habitual. A la darrera fila de la zona noble de l´estadi hi va haver tota una representació de l´entitat barcelonina. El mal moment que viu el Barça B fa que els principals responsables de la direcció esportiva del club blaugrana es mostrin preocupats per la dinàmica del filial. Fins al punt que una nodrida representació de tècnics no va perdre´s el partit disputat ahir a la tarda. Carles Rexach i Josep Maria Fusté, assessors de la junta directiva no van faltar a la cita. Al costat dret de Fusté s´hi va asseure l´italià Ariedo Braida, que va aterrar a Barcelona fa pocs dies per convertir-se en el cap visible d´una comissió tècnica en què també hi ha el mateix Rexach i els directius Jordi Mestre i Javier Bordas. A l´esquerra de Rexach va veure el partit el llagosterenc Jordi Roura. L´exentrenador del primer equip del Barça en l´era Tito Vilanova treballa ara com a responsable del futbol base de La Masia, mentre que el també gironí Pere Gratacós és el nou responsable del Barça B i del Juvenil A, els dos equips professionals del planter blaugrana. Braida, Fusté, Rexach, Roura i Gratacós van presenciar la desfeta de l´equip de Jordi Vinyals una filera per sobre d´Albert Jorquera. L´exporter del primer equip del Barça és l´actual entrenador de porters de René, Moragón i Ratti i, quan va arribar a la llotja, amb el partit ja començat, va saludar a cadascun dels esmentats, excepte Braida. A la llotja també hi havia altres extècnics com Víctor Muñoz i Miquel Olmo, habituals a Palamós. El que no és habitual a la sortida de l´estadi de Palamós és que hi hagi un bon grapat de seguidors esperant la sortida dels futbolistes rivals per fer-se una fotografia amb ells abans que aquests entressin a l´autocar. Alguns, fins i tot, es feien fotos amb l´exjugador Gabri. És el reclam del Barça.