"Estem en el nostre millor moment". Qui ho va dir? No és difícil endevinar-ho. Dir un nom d'algun jugador del Llagostera a l'atzar serveix com a resposta. Un rere l'altre, els blaugrana van admetre que, després de tres victòries consecutives, l'equip dista molt d'aquell que fa unes setmanes patia per escapar del descens. Els gironins han trobat el camí; no li cal fer el millor futbol del món, sinó creure-s'ho. I després de tres triomfs, tots ells sense encaixar ni un sol gol, els futbolistes estan convençuts d'haver trobat la seva millor versió. Tots ells, això sí, també admetien que encara els queda molta feina per fer i que, si volen lligar la permanència, encara necessiten remar durant unes quantes jornades.

Des que el 31 de gener el Llagostera va perdre al camp del Leganés (2-0), que l'equip no ha fet altra cosa que encadenar alegries. Va guanyar a casa contra el Recreativo (1-0), va imposar-se al camp de l'Osasuna (0-1) i ahir va derrotar al Barcelona B a Palamós (1-0). Tres victòries, 9 punts de 9 possibles i una embranzida sense precedents aquesta temporada per a una plantilla que ha passat d'ocupar places de descens a situar-se al bell mig de la classificació, amb un bon coixí respecte la zona perillosa i amb marge de maniobra suficient com per treballar amb més tranquil·litat. "És el nostre millor moment. Hem encadenat 3 victòries, quelcom molt difícil de fer a Segona A. Hem donat un salt important i tenim molta confiança per seguir tirant aquesta situació endavant", va reflexionar el migcampista Jordi López a la zona mixta. "Estem en línia ascendent. Aquest és el camí adequat que cal seguir en les properes setmanes", hi afegia el davanter Jesús Imaz. Encara en va haver més: "Hem escapat de la part baixa, el treball de l'equip és espectacular i ens estem mostrant com un bloc molt i molt sòlid", va afegir el porter René Román.

Alegria i també prudència. Moltíssima prudència. "Hem de tocar de peus a terra. La dinàmica és molt bona però confiar-se ara seria un greu error", admetia Imaz. "El petit marge que tenim ens ha de servir per treballar amb més calma, però no ens podem relaxar. Si ho fem i tornem a perdre dos partits, estarem de nou al pou. Encara som candidats a baixar. Hi sortim en moltes travesses. I ja m'agrada, perquè després, per a molts, la patacada encara serà més gran", apuntava René.

René, un mur

Precisament el porter s'ha convertit en un dels grans protagonistes de la revifalla blaugrana. Des que Chuli, davanter del Leganés, el va batre al minut 55 del partit que el Llagostera va jugar a Butarque el passat 31 de gener que l'andalús no ha encaixat ni un sol gol. D'això ja fa 305 minuts. "Els davanters viuen dels gols que marquen i els porters, com jo, de no encaixar-ne. Per això estic molt content. El treball de l'equip és boníssim en aquest sentit i tots plegats m'estan ajudant moltíssim. Però, sincerament, no m'agrada parlar d'això. És nomenar-ho i tornar a encaixar, així que millor seguir treballant com fins ara", va rematar René.