Un cop amb la mida presa a la categoria i amb l'embranzida que suposen les tres victòries consecutives davant Recreativo, Osasuna i Barça B, el Llagostera té diumenge el repte d'allargar el seu gran estat de forma a La Romareda davant el Saragossa. Els gironins visiten un conjunt aragonès farcit de baixes que lluita per mirar de no perdre el tren de la lluita per l'ascens directe. Mentre els blaugrana arriben pletòrics a la cita, el Saragossa ho fa després d'haver sortit escaldat de Mendizorrotza al caure contundentment 4-0 contra l'Alabès. No serà un duel de dinàmiques oposades, ja que els de Ranko Popovic tot i la darrera derrota havien encadenat quatre victòries seguides i un empat abans de perdre a Vitòria. En canvi, sí que serà un cara a cara entre el segon màxim golejador de la categoria, Borja Bastón (15 gols) i un dels porters més en forma del moment, René Román (305 minuts sense rebre cap gol). El principal contrast del partit de diumenge serà d'història i potencial dels dos clubs. El Llagostera s'enfrontarà segurament a l'equip amb millor palmarès de Segona A. I és que el conjunt aragonès compta a les seves vitrines amb 6 Copes del Rei, una Supercopa d'Espanya, una Copa de Fires (antiga Europa League) i una Recopa. Sens dubte un passat gloriòs per a un equip que intenta sobreviure a les penúries econòmiques i retornar com sigui a Primera per respirar.

"Podem competir contra qualsevol equip i ho hem demostrat". Aquesta frase no para de sortir del vestidor del Llagostera. Jugadors, tècnics, tothom està orgullós de la trajectòria de l'humil Llagostera en la seva estrena a la categoria de plata. L'adaptació ha costat. Pel camí ha caigut Santi Castillejo i ha calgu que Lluís Carrillo i Oriol Alsina tornessin a la banqueta amb Òscar Álvarez. Ara, un cop transcorregudes 26 jornades, l'equip té 6 punts de marge sobre el descens i es prepara per a l'assalt a La Romareda. Sí, després de conquerir El Sadar fa quinze dies a Pamplona, el Llagostera buscarà fer el mateix a Saragossa diumenge al vespre.

De ben segur que pocs aficionats aragonesos situen al mapa el seu rival d'aquesta jornada. Menys ho devien fer ara fa 20 anys quan el seu equip era un dels grans del futbol espanyol i brillava a Europa. La temporada 1994-95 l'equip entrenat per Víctor Fernández es coronava campió de la Recopa d'Europa després de golejar l'Arsenal amb el famós gol de Nayim (2-1). Era el 10 de maig del 1995. El Llagostera aquell temps militava a Segona Regional. La setmana que el seu proper rival va coronar-se al Parc dels Prínceps de París, el Llagostera venia d'empatar al camp del Quart (0-0) i després cauria al Municipal contra el Gualta (2-3). Al final d'aquella temporada, el Llagostera acabaria la Lliga a la cinquena posició del Grup 15 de Segona Regional sense cap possibililtat de pujar. El Saragossa, en canvi, finalitzaria setè de Primera Divisió i l'any següent tornaria a disputar la Recopa.