El Llagostera és l'equip de les sorpreses, el que no es cansa de superar-se, el de batre rècords, el de trencar travesses. Ja no només per la quantitat d'ascensos que ha encadenat en els darrers anys, ni tampoc per plantar-se al futbol professional quan fa quatre dies jugava a Regional, o per l'eliminatòria de Copa de Rei contra el València. Que també. Per tot això i pel que, segurament, el dia de demà seguirà aconseguint. Perquè aquest equip, com ha demostrat, és capaç de tot. Ara té al seu davant un nou objectiu: enllaçar, per primera vegada, quatre victòries consecutives a la Segona Divisió A. Un repte que fa ben poc ningú hauria imaginat que podria estar al seu abast. Una ratxa que tampoc és desconeguda per als gironins: és cert que encara l'han d'assolir a la categoria d'argent, però sense anar més lluny, en els últims anys, ja han estat capaços d'encadenar més de tres jornades guanyant. Si ho han fet a Segona B, per que no repetir-ho ara, sumant els tres punts a Saragossa?

El Llagostera va abandonar la Tercera Divisió i es va plantar un esglaó per sobre l'estiu del 2011. Mai havia estat a la Segona Divisió B i era tota una incògnita saber com s'hi adaptaria. No només s'hi va instal·lar durant tres temporades, sinó que al llarg d'aquests tres cursos l'equip del Gironès ha arribat a dibuixar trajectòries més que positives. Tres d'elles han quedat pel record com les millors ratxes en aquesta categoria. El curs passat va aconseguir 4 victòries seguides (contra Mestalla, Andorra, Sporting Mahonès i Ontinyent) i només una desfeta davant l'Atlètic Balears va frenar l'equip, que anava com un coet. Dos anys abans, el Llagostera també havia enllaçat quatre triomfs consecutius. En aquella ocasió va superar el Mestalla, Alcoià, Olot i Badalona. A la cinquena, va empatar amb el Nàstic, però després va tornar a encadenar tres victòries, en la que és la millor ratxa de les últimes temporades amb 22 punts de 24.

Si diumenge el Llagostera s'imposa al camp del Saragossa aconseguirà igualar aquestes quatre victòries seguides i ho farà per primera vegada a la Segona Divisió A. Això sí, li caldrà un triomf més, la setmana següent, per calcar la millor trajectòria guanyadora d'aquests últims anys. Va ser la que va aconseguir el curs 2011/2012, a mitja lliga. En aquella ocasió, els llagosterencs es van desfer del Mallorca B, Badalona, Saragossa B, Reus i Dènia. Tot plegat, per sumar 15 punts de 15 possibles. O el que és el mateix: 5 victòries seguides. Pensar en això, ara, potser és massa agosarat. Com diu el tòpic: cal anar partit a partit.