Una derrota que no embruta l'enorme satisfacció d'haver fet una excel·lent temporada. A l'agost, el Llagostera i la seva afició es tornaran a veure a l'estadi Palamós-Costa Brava per continuar fent història plegats. El Llagostera va disputar ahir, davant el Mirandés, l'últim partit a casa de la temporada i, tot i no poder-se complir el desig expressat en la prèvia pel tècnic Lluís Carrillo, el d'agrair amb una victòria tota l'ajuda i fidelitat dels socis i aficionats al llarg de la temporada a l'estadi palamosí, la derrota final, davant els burgalesos, no va ser cap drama. Només faltaria.

La desacceleració dels gironins en aquest tram final de Lliga ha estat evident. Com a mostra cal explicar que, en les darreres nou jornades, els blaugrana només han aconseguit una victòria, han empatat cinc partits i han sofert tres derrotes, aquestes de manera consecutiva. Aquesta frenada en sec, just quan els equips s'hi juguen les garrofes, ha tallat les aspiracions de play-off d'ascens que fins fa dues jornades es mantenien ben vives.

D'acord que la d'ahir va ser la tercera derrota consecutiva, però això no treu que la temporada del Llagostera ha estat per treure's el barret. D'acord que l'escenari perfecte hauria estat poder celebrar amb l'afició una victòria en l'últim partit a casa, però el guionista del partit no ho va voler escriure així. Tant és, perquè la temporada dels herois comandats per Carrillo, Alsina i Álvarez, en la seva estrena a l'elit, i davant transatlàntics tipus Betis, Las Palmas, Sporting, Valladolid... és de matrícula d'honor.

Ahir, sense la transcendència dels punts en joc entre el Llagostera i el Mirandés, més d'un podia pensar que la manca d'intensitat i la desmotivació serien la tònica habitual del partit, però, per alegria dels 1.231 aficionats (la pitjor entrada de la temporada, tot sigui dit), tots dos conjunts van actuar amb professionalitat i amb unes ganes ferotges d'endur-se els tres punts i, així, poder finalitzar el campionat en la setena posició. Amb el 0-1 d'ahir el Mirandés supera els gironins a la classificació i la possibilitat d'atrapar la setena plaça ja no podrà ser. El partit el va resumir a la perfecció el tècnic Lluís Carrillo, a la sala de premsa: "a la primera part hem estat bé i hem tingut ocasions, però a la segona hem estat malament, poc intensos i el Mirandés ens ha dominat". Potser la intensitat més forta mostrada en els segons 45 minuts pels de Carlos Terrazas, producte de la inexistència en joc del premi pel play-off d'ascens, va fer que la victòria es decantés cap a l'equip de Miranda de Ebro.

Com a mostra de les dues parts diametralment oposades que van realitzar els homes de Lluís Carrillo cal dir que, durant el primer temps, els davanters locals van fer treballar en més d'una ocasió el porter visitant Razak, però, en canvi, a la represa es va convertir en un espectador de luxe perquè qui es haver de posar la granota de treball va ser el seu homòleg José Moragón.

Com va succeir en l'últim enfrontament a casa davant l'Albacete, la tripleta tècnica llagosterenca va tornar a donar una nova oportunitat als menys habituals i l'onze del Llagostera ahir va presentar fins a sis novetats a l'equip inicial, respecte a l'equip que va jugar a Montilivi. La novetat més destacada va ser la reaparició de José Moragón (qui havia estat tota una volta inèdit), mentre que els altres cinc companys, que també van poder gaudir de minuts van ser Eloy Gila, Pere Tarradellas, Perea, Jorge García i Barnils.

La primera part va començar amb una declaració d'intencions dels dos equips i, en el minut 5 ja s'havia vist una arribada per cada conjunt i deixant clar que, els dos porters tindrien protagonisme durant els primers 45 minuts. De fet, tant Moragón, com Razak van evitar que l'empat inical es mogués del marcador durant el primer temps, doncs tant el Llagostera com el Mirandés van gaudir d'ocasions excepcionals per encetar el marcador. Perea, abans de lesionar-se, al minut 30 va tenir la millor ocasió pels locals, però Razak va aconseguir evitar el gol amb la punta dels dits.

Si Moragón, durant el primer temps va tenir una actuació destacada, protagonitzant aturades de mèrit i evitant que els visitants s'avancessin, a la segona meitat no va poder evitar un dels gols de la jornada, quan el partit s'encaminava cap a un ensopit 0-0. Poc abans del tram final, un missil del davanter Pedro des de la frontal de l'àrea, va entrar a la porteria dels blaugrana com una exhal·lació. El 0-1 era un bon premi per a un Mirandés que, a la segona meitat va buscar més els punts davant el conformisme del Llagostera en l'últim partit de la temporada a casa.