Un escuet tuit del Llagostera anunciava el passat 25 de setembre l'entrada d'Enric Flix a la junta directiva del club, un moviment aprovat aquell mateix vespre en una plàcida assemblea de socis i que la presidenta, Isabel Tarragó, va defensar amb entusiasme. Encara no nou mesos després, el club blaugrana va anunciar ahir que l'expresident del Figueres abandona la junta per motius professionals. L'aterratge de Flix es va entendre al seu moment com una maniobra amb la vista posada al procés de transformació en Societat Anònima Esportiva, que precisament està ara en ebullició. A l'hora de la veritat, però, Flix, almenys de moment, no ha invertit al club: "No sóc accionista però tampoc ho descarto. Una cosa no té res a veure amb l'altra. Ara el que faig és deixar la junta perquè els meus viatges m'impedeixen dedicar-me tot el temps que requeriria la feina al Llagostera i m'estimo més que aquest lloc el pugui ocupar algú altre", va subratllar.

Enric Flix va ser el president que va decidir el trasllat de l'antiga SAE del Figueres a Castelldefels el 2007, obligant d'aquesta manera la Unió, una entitat amb 88 anys d'història, a refundar-se a Tercera regional. Set anys després, l'empresari tornava a ocupar un càrrec de responsabilitat en un club de futbol gironí, tot i que hi ha acabat durant poc. Segons Flix "en els últims vuit mesos almenys cinc me'ls he passat a Sud-amèrica per motius laborals" i va recordar que "m'he perdut molts partits". Tot i això l'exdirectiu defensava que "em sento partícip del millor any de la història del Llagostera. Hem fet una temporada magnífica, per sobre de totes les expectatives, i això la gent de Girona ho ha de valorar".

El Llagostera va anunciar a principis de setmana que ja ha recaptat uns 601.000 euros en el procés de transformació en SAE, un 33% dels 1,9 milions que li exigeix el Consell Superior d'Esports per poder seguir militant en el futbol professional. El club ha engegat ara la tercera i definitiva ronda, inicialment exclusiva pels socis que ja han comprat en els dos trams anteriors (35) però que s'obrirà a tothom d'aquí a un parell de setmanes. La SAE hauria de quedar constituïda el mes que ve.