Malgrat aterrar en un lloc que coneix bé, Javi Salamero enceta la seva segona etapa al Llagostera amb la il·lusió del primera dia. El nou secretari tècnic blaugrana treballa ja a ple rendiment en la confecció de la plantilla colze a colze amb Oriol Alsina i la resta de l'àrea tècnica. Se sent a gust i ben tractat i de moment no pensa tornar a les banquetes.

Ha aterrat en el moment de més feina a l'àrea esportiva. Quin és exactament el seu càrrec?

Secretari tècnic. L'estructura organitzativa és molt clara:?hi ha la part de gestió i la de direcció tècnica. A la part de gestió, Oriol Alsina és el diretor esportiu del qual penja una estructura amb un secretari tècnic que sóc jo, un adjunt que és en Gerard Escoda i un analista, en Lluís Carrillo. Pel que fa a la direcció tècnica del primer equip, l'Oriol n'és el director tècnic i també hi són l'"scar Álvarez, l'Albert Jorquera i la resta de l'staff.

Així la seva tasca del dia a dia en què consisteix?

D'una banda estic col·laborant i ajudant per aconseguir una plantilla més competitiva per al primer equip i també serveixo de nexe d'unió perquè el filial sigui un clar aspirant a intentar pujar de categoria. A més a més també faig d'enllaç i ajudo al futbol base amb la supervisió d'en Jordi Gratacós, el director de metodologia.

Fa tres anys ja va ser al Llagostera com a director esportiu. Ha trobat gaire canviat el club?

Hi ha una estructura molt més professionalitzada. La categoria, els recursos i el nivell competitiu fan que les necessitats siguin diferents a les de Segona B. Tot i això veig la mateixa essència de sempre, la d'un club petit, humil i familiar, que et fa sentir a gust.

Tothom diu que és un club atípic. Hi està d'acord?

I tant! Ho visc de primera mà. El cas del Llagostera no té precedents a la Lliga de Futbol Professional. Per la petita dimensió del club i pel tarannà a l'hora de treballar que tenen tant la presidenta com la pedra angular del projecte, que és l'Oriol.

Quins motius l'han fet tornar?

De fet jo ja estava treballant a l'àrea de metodologia del futbol base. L'Oriol em va plantejar reforçar la secretaria tècnica perquè ell sentia que no s'ha de desgastar en temes que són incompatibles amb ser entrenador. Em va fer gràcia. Quan vaig marxar, em va quedar aquell regust de pensar què hauria passat... Ara tinc la possibilitat de treballar en un projecte professional i engrescador. Realment mai he deixat d'estar a diposició del club.

El despatx millor que les banquetes? Descarta entrenar?

En futbol no se sap mai. Ara toca el que toca. La meva aportació als despatxos pot ser molt interessant i no em plantejo el que no tinc. Em centro només en el que puc fer.

Vostè que en va ser l'entrenador fa uns anys, amb l'ascens del Nàstic s'esperen un parell de partits distrets, oi?

Les expectatives sempre són més grans del que realment existeix. En aquell play-off, tots dos equips van fer la seva partida al seu moment. Ara tots dos han aconseguit l'objectiu i han d'estar contents. Me n'alegro molt de veritat per tots dos. Només cal que, quan anem a Tarragona, les dues entitats sigui un exemple de comportament. No hi ha motius per escalfar els partits quan són escenaris, jugadors i categories diferents.

Sempre es diu que el segon any és més difícil que el primer. Quin objectiu ha de tenir el Llagostera per a la temporada vinent?

És veritat que a tots els equips els costa una mica més el segon any. El Llagostera està més consolidat, no és la novetat i ja és un equip a batre. D'altra banda, tenim un punt de maduresa per encarar els partits que abans no teníem. Al primer trimestre d'aquesta temporada, l'equip va pagar un xic la novatada. El curs que ve no passarà. Confio que el Llagostera se'n sortirà amb escreix d'aconseguir el seu objectiu, que no és altre que salvar la categoria.

Pel que diu hi té força a dir, en la configuració la plantilla.

Hi estem treballant. No és fàcil perquè està força aturat. Tot just s'està començant a moure el mercat i tots els equips coincidim pels bons jugadors.

Quants reforços fitxaran?

Tenim la gran sort de tenir una bona base d'aquesta temporada que ens permet disposar d'un equip supercompetititiu per encarar la Lliga. Sí que és veritat també que s'ha de millorar qualitativament en algunes demarcacions concretes com ara el lateral esquerre, les bandes, el migcentre i també algun davanter de referència que garanteixi gols.

Com veu el traspàs de poders al Girona?

Em fa la sensació que hi ha garantida una certa estabilitat amb la venda. És una bona notícia. Confio que les bones intencions amb què entrava el nou grup no variïn amb el no ascens. M'hauria agradat molt que pugés el Girona.