Quants diners els faran falta encara per cobrir la conversió en SAE quan dimarts s'obri el darrer termini de venda?

Dilluns s'acaba la primera fase del tercer termini, dedicada encara de manera exclusiva a aquells que van comprar accions en les anteriors. Hem venut 6.259 accions, que equivalen a 1.445.000 euros. Per tant, estem complint les previsions que teníem. És veritat que per arribar als 1,9 milions que ens va fixar el Consell Superior d'Esports com a capital social mínim encara ens falten uns 500.000 euros, però també s'ha de dir que tenim ingressos emparaulats de gent que invertirà en el club quan s'obri aquesta última fase. Això ens representaria uns 300.000 euros més d'ingressos i, per tant, ens en farien falta entre 180.000 i 200.000 per completar el procés. Ens agradaria que la gent que no ha entrat i que és del Llagostera ens ajudés en aquest esforç final.

Hi ha una data límit per tenir els diners de la SAE?

Sí, el 8 de juliol. Tenim des del 30 de juny fins al 8 de juliol per trobar aquests diners que ens fan falta per cobrir la transformació en Societat Anònima Esportiva. Aquesta és la feina que ara ens toca. Per això reitero que és el moment que tothom del poble que se senti seu el club ha de col·laborar.

Que a poc més de dues setmanes per tancar-se el termini els faltin 180.000 euros és un escenari millor o pitjor del que s'havia imaginat ara fa un any?

Portem molt temps treballant la conversió en SAE, fins i tot des d'abans de l'ascens i de saber el capital que ens fixaria el Consell Superior d'Esports. Tot està anant sobre allò previst. Potser sí que a la primera fase ens va fallar una mica i pensàvem que entraríen més socis del club, més que res, per una qüestió sentimental. Aquells que els podria fer gràcia tenir una o alguna acció de l'entitat. No va ser el cas. També és veritat que ara encara tenen l'oportunitat de fer-ho i si hi havia algun indecís ja sap quans diners ens fan falta per poder tirar la SAE endavant. Quan ens van dir que necessitàvem 1,9 milions, en principi, va ser una alegria. És clar que és una xifra molt important, i més per a un club com el nostre, però altres constitucions en SAE van requerir inversions molt més elevades que ens haurien costat moltíssim més. De seguida ens vam veure amb cor de cobrir aquesta quantitat... perquè ja se saben les conseqüències si no ho aconseguim: el descens administratiu a Segona B.

Hi ha opció de pròrroga?

No, el dia 8 de juliol hem de tenir el capital al banc i abans del 23 de juliol, la nova societat ha d'estar constituïda. Qualsevol ajuda serà benvinguda. Que ningú pensi que comprant una acció no farà res. Moltes ajudes d'una acció ens permetran arribar, finalment, a la quantitat proposada.

Han hagut de frenar l'entrada de propostes de l'estranger que volíen quedar-se un club llaminer com el Llagostera, sense deutes i en el futbol professional?

Sí, la veritat és que hem dit que no a una pila de gent. Hi ha hagut, des de fa temps, moltíssima gent de fora interessada en aquesta conversió en SAE. Però finalment la podrem constituir amb la gent de casa.

Quina ha sigut la proposta més exòtica?

Totes! Totes són dignes d'estudi. Gairebé la majoria de les propostes eren de gent de l'estranger. N'hem tingut d'Àsia, d'Amèrica, d'Europa... gairebé de tots els continents.

Oferint duros a quatre pessetes?.

Més aviat oferint bones coses, que a molta gent els haurien fet repensar-s'hi. Nosaltres som una mica peculiars. Hem crescut amb aquest projecte i el que volíem, era mantenir-lo amb gent de casa, seguir igual.

De moment el Llagostera té 35 accionistes.

Sí, encara no ha entrat ningú més.

La majoria, directius?

Sí, tota la directiva ha fet el que ha pogut per tirar endavant la transformació. La gent creu en el projecte i això també dóna peu a que gent de fora hi inverteixi.

Què va passar amb Enric Flix i la seva sortida, per sorpresa, del club, quan semblava que havia de tenir un paper clau en la SAE?

Té una carrera professional que l'obliga a estar molt temps a l'estranger. Ell voldria haver col·laborat molt més amb el club però li resultava impossible, des de l'altra punta del món. Al final va decidir que el millor que podia fer era centrar-se en el seu nou projecte professional.

Ha comprat accions?

No, no n'ha comprat.

Han tingut alguna presa de contacte amb el nou equip de govern de Palamós per tractar les millores que calen a l'estadi?

Sí, ens hem vist aquesta setmana. Ja hem començat a parlar de tot allò que cal fer al nou estadi (posar cadires a tota la grada i torns d'accès). Va ser una bona presa de contacte. Hi va haver feeling. Ells estan contents que el Llagostera estigui jugant a Palamós, ho veuen com una cosa positiva que els porta volum de negoci. Estan per la labor d'ajudar-nos.

Potenciar la marca Costa Brava és un dels objetius d'aquesta propera temporada?

Sí, el club ja va canviar de nom en l'assemblea general per dir-se UE Llagostera-Costa Brava i amb aquesta nomenclatura també es registrarà la SAE. Volem que la gent de la Costa Brava s'identifiqui amb el nostre club. Sempre ho hem dit. I per a la gent de Palamós, sense haver de renunciar al club del seu municipi, també ens agradaria que ens prenguessin com a referència.