Era un secret a veus. L'acord estava embastat des de la setmana passada i ahir finalment es va signar el contracte que lliga Alberto Escassi amb el Llagostera per a dues temporades. El migcentre andalús va desvincular-se de l'Alcorcón amb qui encara tenia contracte, per convertir-se en el primer reforç del Llagostera 15-16. Escassi, de 26 anys, es va formar al Getafe, amb qui va debutar a Primera (un partit el curs 2009-10) i acumula 90 partits a Segona A amb les samarretes de l'Hèrcules (11-14) i l'Alcorcón (14-15). Es tracta d'un pivot corpulent i de tall defensiu que abraça molt de camp i, si cal, pot actuar també a l'eix de la defensa. El director esportiu Oriol Alsina explica que Escassi ja va ser objectiu del Llagostera l'estiu passat. «Ara els jugadors volen més que no pas fa un any. I?això que seguim tenint impediments econòmics», deia ahir. Alsina es mostrava molt satisfet del fitxatge d'Escassi a qui considera «una primera opció». «És relativament jove i ens farà fer un salt de qualitat. És polivalent, contrastat a la categoria i amb ganes de créixer», afegeix.

Aimar o Vallho;?o l'un o l'altre

Després d'Escassi arribaran més reforços. Com a mínim mitja dotzena. I és que el Llagostera està cercant al mercat un central, un lateral esquerre, un pivot més creatiu i amb arribada, un extrem dretà amb capacitat de desequilibri i un parell de davanters. De moment, però, segons Alsina, no hi ha cap operació que estigui avançada. «Ara mateix estem molt lluny de lligar els altres. Tenim més noms al damunt de la taula, però els acords no estan pas propers», admet el màxim responsable esportiu del club. Aquesta llista es podria ampliar amb un porter si Ratti surt finalment cedit o si Moragón troba una sortida.?El capítol de baixes no està tancat i el club és a l'espera de resoldre els casos d'Aimar Moratalla i Marc Vallhonesta. El club no compta amb Vallho i l'ha convidat a buscar una sortida. Si la troba, Aimar tindria possibilitats de renovar, això sí, com a central i no pas com a lateral dret. En cas que Vallho no rescindeix el contracte, Aimar no continuaria i el silenc, a més a més, «ho tindria molt complicat per jugar perquè seria la cinquena o sisena opció».

Barco arriba al filial

D'altra banda, el filial se segueix reforçant i ahir va lligar la incoropració del lateral dret Sergi Barco que arriba procedent del Girona B després d'haver jugat la temporada passada a Tercera cedit al Peralada.