El nou secretari tècnic del Llagostera, Javi Salamero, treballa braç a braç amb Gerard Escoda en la configuració de la plantilla de cara a la temporada 2015-16, tots dos van amunt i avall des del centre d'operacions a Vilobí d'Onyar i també segueixen atentament tot allò que passa a Palafrugell, on s'entrena l'equip, els seus mòbils no paren de rebre trucades perquè aquests dies és quan més feina hi ha a la secretaria tècnica dels clubs.

L'estiu és el moment de més feina per a un secretari tècnic?

Sí, és evident. Ara estem preparant la base de l'èxit dels propers mesos i som especialment curosos en totes les decisions. El treball és màxim amb l'Oriol, l'Òscar en Gerard i jo, perquè sabem que les decisions d'ara són molt rellevants. T'haig de dir, però, que estem tranquils perquè tenim la base de l'any passat, però estem alerta a possibles incorporacions perquè cada dia i setmana passen coses en el mercat de jugadors.

Satisfet de l'última incorporació?

Sí, estem molt contents amb el fitxatge de Chumbi perquè millorem a nivell qualitatiu. A l'Albacete no va gaudir de continuïtat però tot i això va marcar sis gols. És un jugador sacrificat i amb bona definició que per al nostre estil de joc ens pot anar molt bé. S'ha incorporat amb la intenció que estigui força temps amb nosaltres.

El gran handicap a l'inici de la temporada passada va ser el gol, per això esteu reforçant tant la línia atacant?

Sí, esperem i desitgem que els jugadors que hem fitxat facin gols. Ens agradaria lluitar per tenir futbolistes que et garanteixin un bon nombre de gols any rere any a la categoria però el Llagostera ha de fer apostes de futur i confiar en futbolistes que han patit alts i baixos en el seu rendiment com en Juanto, Benja, Chumbi o en el seu moment Juanjo. L'efectivitat dels davanters és clau perquè per salvar-te necessites com a mínim 50 o 52 gols.

Arribarà algú més i quina és la posició que més us interessa reforçar?

Tenim dues necessitats molt puntuals, que és la del lateral esquerre i la d'un jugador de banda i estem immersos en la seves contractacions. El mercat et marca les teves possibilitats i en aquest moment estem a l'espera sense renunciar a res fins a l'últim dia perquè el Llagostera lluitarà per tots aquells jugadors que consideri interessants.

Què tal el seu retorn al costat de l'Oriol?

No és un tòpic sinó que és la realitat, sempre que he estat a Llagostera hi he estat molt a gust perquè em sento molt identificat amb el projecte. Es tracta d'un club humil, familiar i amb una estructura molt professionalitzada per intentar afrontar una temporada que s'entreveu molt difícil. Em sento un privilegiat treballant al costat de l'Oriol i dels companys del cos tècnic i en aquest sentit espero aportar el meu granet de sorra perquè el Llagostera cada vegada creixi més i millor.

Quin paper ha de desenvolupar la base dins l'estructura del club?

Som conscients que pel pressupost modest que tenim la base és un aspecte clau. No només és important que creixi el primer equip sinó que també ho faci el filial. El Llagostera ha de ser capaç d'alimentar-se del planter, de matèria i producció pròpia.

La segona temporada d'un equip modest sempre és la més difícil. Està d'acord amb aquest pensament?

Doncs si ho diuen serà perquè és veritat i estadísticament és així. Ara bé, el Llagostera s'ha caracteritzat per fer miques i rebentar les estadístiques i la prova és que mira en quina categoria juga. Per això, crec que hem d'estar molt tranquils perquè l'equip s'està fent amb molt de seny i tenim un bloc competitiu.

Quique Cárcel ha tancat la renovació de Pablo Machín per dues temporades més, què li sembla?

Com a aficionat al futbol gironí, pel meu passat a Montilivi i per a un club que de veritat m'estimo i segueixo, la renovació d'en Pablo em sembla una decisió del tot encertada perquè ell ha estat l'artífex i responsable del gran èxit del Girona de la temporada passada, que malauradament no va acabar amb l'ascens.