El Llagostera va convertir-se ahir, el mateix dia que superava els 16.000 seguidors al twitter, en trending topic a Indonèsia en aquesta xarxa social. L'estada d'una setmana que l'idol d'aquell país Evan Dimas Darmono va encetar ahir al club blaugrana va causar sensació en un dels paisos més poblats del món, fins al punt que la notícia també va omplir diaris on-line i programes de televisió. Evan Dimas, migcampista internacional de 20 anys que milita al Club Persebaya, ha arribat al Llagostera de la mà de la familia Minguella, que es fa càrrec de la seva estada a Sant Antoni de Calonge durant els diesque duri el període de prova. Alsina, després del primer entrenament celebrat ahir a Palafrugell, encara no se n'havia fet una idea clara però en destacava la seva «habilitat».

«A Indonèsia és una figura molt mediàtica, amb 150.000 seguidors al Twitter. Molts mitjans van seguir-lo fins l'aeroport quan va anar a buscar el vol que l'havia de dur cap a Catalunya i per les xarxes socials s'està seguint molt de prop tot allò relacionat amb l'estada a Llagostera», explicava l'entrenador del club blaugrana, que en principi es planteja donar algun minut a Evan Dimas el proper cap de setmana en l'amistós que disputaran diumenge a l'Escala. De moment avui s'exercitarà amb el filial i dimecres seguirà treballant amb el primer equip.

Els mitjans indonesis destaquen les qualitats de Dimas i no només el situen a l'òrbita del Llagostera, sinó que també especulen amb un possible interés de l'Espanyol. El migcampista és el capità de la selecció sub-20 i un autèntic fenomen de masses al seu país. El Llagostera, a dues setmanes per l'inici de la lliga Adelante, ha d'acabar de tancar amb la plantilla amb dues o tres incorporacions més. Sembla complicat que una pugui ser la del jugador indonesi, però Alsina no vol fer judicis fins que hagi passat el període de prova. «Encara ens queda una bona part del límit salarial i hem de veure quines són les millors operacions per acabar de tancar la plantilla, assenyalava ahir l'entrenador llagosterenc.

Aquest estiu el Llagostera ja ha tingut a prova d'altres jugadors estrangers oferts per diverses agències de representació. Qui més a prop va estar de fitxar pel conjunt blaugrana va ser el xilè Francisco Arriagada, que va mostrar les seves aptituts en el draft organitzat pel Llagostera a principis d'estiu tot i que finalment va acabar descartat per uns temes burocràtics. Ara qui ha d'intentar convèncer els tècnics és l'indonesi Evan Dimas, que té fins el proper cap de setmana per demostrar que pot ser competitiu a la lliga Adelante.