El Llagostera va penjar ahir a Youtube un video d'escassament un parell de minuts amb imatges de l'entrenament de l'equip a Palafrugell. Poca estona després, la premsa d'Indonèsia ja se'n feia ressó i ressaltava en quin moment apareixia la seva figura, Evan Dimas, en la seqüència. La presència d'aquest migcampista a prova al club blaugrana no està passant gens desapercebuda i ja es pot dir que avui per avui el Llagostera és l'equip de moda al país asiàtic. El servei de premsa de l'equip gironí rep cada dia peticions, via correu electrònic o per trucada, d'informació. Gairebé és una qüestió d'estat saber si jugarà o no al futbol espanyol.

Les imatges de Dimas al costat d'Oriol Alsina o d'Isabel Tarragó, o mostrant una samarreta del Llagostera s'han escampat com la pólvora a travès de les xarxes socials i dels diaris en línia d'Indonèsia. A prediksibolamu.com, per exemple, ahir la protagonista era la mare del jove futbolista, que es mostrava molt satisfeta per la prova que el seu fill està passant al Llagostera i es mostrava confiada que la pugui superar. També li mostraven tot el seu suport els mateixos directius del seu club d'origen, el Persebaya. Afirmen que a banda del conjunt gironí hi ha d'altres clubs espanyols interessats en els seus serveis i no només això, també li van al darrere algun dels principals equips del Japó.

Dimas és una estrella mediàtica al seu país. Al Twitter hi té més de 150.000 seguidors i la majoria de tècnics indonesis el consideren com el futbolista més talentós i capacitat per provar fortuna en alguna de les lligues més transcendents del món, com en aquest cas, seria l'espanyola. De moment el Llagostera no s'ha pronunciat sobre la seva possible contractació més enllà de relacionar l'operació amb l'entrada d'un espònsor potent de bracet de Dimas. Tot i no haver jugat encara ni un segon amb els blaugrana (ho podria fer demà a Sabadell o diumenge a l'Escala, en els dos darrers amistosos de l'estiu), el migcampista ha contribuït a situar al mapa el club del Gironès. Fins i tot un diari es feia ressò del moment més destacat de la història del Llagostera, l'ascens a Segona A gràcies al gol de Nuha, el juny de l'any passat, i en d'altres s'explicava que la temporada passada van ser novens a la Lliga Adelante tot i el seu modest pressupost.

El seu club d'origen, el Persebaya, el dóna per perdut. Si no es queda a Llagostera, donen per fet que trobarà algun altre destí més llaminer que seguir jugant a la lliga d'Indonèsia. De moment, sense haver debutat, ha contribuït a fer mediàtics els blaugrana a 12.000 quilòmetres de distància.