A punt per encetar la Lliga, és hora de fer balanç. A Llagostera, les sensacions són prou positives, sobretot després d'una pretemporada immaculada, en què els resultats han acompanyat; més que no pas les sensacions: bones en ocasions, i més irregulars en d'altres. Objectivament, una cosa és clara:l'equip torna a tenir gol i confia en no encetar el curs amb la sequera d'ara fa un any. És aquí on apareixen noms propis. Els dos davanters que més porteria han vist durant aquest mes i escaig de preparació volen seguir marcant a partir de dissabte, que és quan arriba l'hora de la veritat i quan les victòries començaran a valer tres punts. Són Juanto Ortuño i Juanjo Expósito, els dos artillers en més bona forma de l'equip llagosterenc.

El cas de Juanjo encara té més mèrit que no pas el del seu company. L'atacant santanderí no va debutar fins dissabte passat a la Nova Creu Alta per culpa d'una lesió. Però ha tornat per la porta gran. Va marcar el gol de la victòria contra el Sabadell (2-3) i també va sucar l'endemà a l'Escala, en un partit que va acabar amb el mateix resultat. Va ser, doncs, un cap de setmana rodó per al càntabre de cara a l'imminent inici de Lliga aquest dissabte davant l'Osasuna. «Anem progressant a poc a poc i la recuperació ha anat molt bé. Arribo amb el turmell en plenes condicions», declara el jugador, qui no vol perdre's ni en pintura la primera jornada «ni tampoc cap altre» per culpa de les molèsties físiques.

Per a Juanjo, l'aterratge de més davanters a la plantilla fa que «augmenti molt la competència i crec que l'entrenador tindrà bons maldecaps a l'hora d'escollir qui juga». Una lluita per jugar en atac que s'accentua força després de l'arribada dels brasilers Giva i Mosquito. Ell, però, considera que no només en la part ofensiva serà difícil obtenir la titularitat:?«Hi ha hagut molts reforços i fins i tot serà complicat entrar en les convocatòries», diu tot posant-se en la pell d'Oriol Alsina i "scar Álvarez, afegint que «si jo fos l'entrenador estaria content, perquè tot això significa que pot escollir el millor onze possible per tal d'anar superant els rivals».

Osasuna, un bon record

En la temporada passada, a Juanjo Expósito li va costar un munt marcar el seu primer gol com a blaugrana. Aquest no va arribar fins el partit d'El Sadar (0-1), a la segona volta de la competició i en plena ascensió dels gironins cap a la part alta de la classificació. És per això mateix que l'atacant confia a tornar a veure porteria aquest cap de setmana contra el mateix rival: «Em porta molt bons records perquè amb el Racing també els feia gols. Per a mi serà un rival especial. Crec que tot i la dificultat i entitat del rival, guanyarem».

La inèrcia positiva amb la qual els llagosterencs van acabar l'última Lliga és un factor a tenir en compte: «Ens pot ajudar, és cert, però cal tenir en compte que la història ha canviat, que ha passat un estiu i que aquesta serà una altra Lliga. L'Osasuna s'ha reforçat força, ha canviat uns quants jugadors i nosaltres mantenim la base. A veure si això juga al nostre favor», opina. El fet de no haver pogut participar en tots els amistosos que han jugat els blaugrana en la pretemporada no significa que forçosament disposi de menys possibilitats de saltar dissabte en l'onze titular. «He estat dues setmanes treballant amb el grup i jugaré els minuts que consideri el tècnic. Jo estaria encantat de fer-ho perquè em trobo fantàsticament bé del turmell, les sensacions són bones i cada dia progresso millor».

Juanto, també entonat

Un dels molts companys de Juanjo a la davantera del Llagostera és el murcià Juanto Ortuño. Ell solet s'ha convertit en el màxim golejador de l'estiu amb tres dianes. Per tot això, Juanto valora de manera molt positiva la pretemporada realitzada amb el seu nou equip: «Crec que arribem bé. Em sento còmode en un vestidor compacte i trobo que ens presentarem a la primera jornada en molt bones condicions». Per a l'exjugador de l'UCAM Múrcia, el fet d'haver anotat tres gols (contra Barça B, Palamós i l'Escala» el satisfà perquè «sempre és important per a un davanter veure porteria. Això m'ajuda a mi, però també em serveix per convèncer l'entrenador».

La seva adaptació al nou vestidor, com ha passat amb d'altres fitxatges, «m'ha anat molt bé perquè hi ha un bon grup i la gent és fantàstica». A l'hora de fer l'onze, Juanto admet que «som molts davanters i la competència és gran, així que estic obligat a treballar de valent si el que vull és jugar». La primera pedra de toc és l'Osasuna, un rival d'allò més difícil per al de Iecla: «És un equip de molta entitat. Un històric que ha estat molts anys a Primera. Nosaltres ens hem de fer forts a casa i sortir a totes des del primer partit».