L'última incorporació del Llagostera es va presentar ahir a la sala de premsa de l'estadi Josep Pla i Arbonès de Palafrugell. El defensa central Fran Cruz (Còrdova), amb contracte per dos anys, reforçarà la rereguarda dels d'Oriol Alsina després de la marxa de Pedro Alcalá cap a Montilivi. El secretari tècnic, Javi Salamero, va apuntar en la presentació del nou jugador blaugrana que l'arribada de Cruz «era una prioritat des de l'obertura del mercat d'hivern» i va voler ressaltar que «en cap cas és el substitut de ningú», en referència a l'adéu d'Alcalá. Salamero va agraïr «la bona predisposició» del defensa i va afegir que «teníem el compromís d'en Fran que si sortia del Còrdova era per fitxar pel Llagostera». De la seva arribada al club del Gironès va dir que «ens aportarà un salt de qualitat en la línia defensiva perquè tè experiència, és bo tàcticament i té una bona sortida amb la pilota als peus».

Les primeres paraules del nou defensa dels gironins van ser per deixar clar que «ja vaig parlar amb l'Oriol que si sortia del Còrdova era per venir al Llagostera». Fran Cruz, que va admetre l'existència de contactes la temporada passada per fitxar pel Llagostera, va explicar que arriba «molt il·lusionat i només espero fer un bon any i ajudar l'equip amb molt de treball». Fran Cruz va mantenir converses amb l'entrenador del Llagostera el passat mes de juliol i com va confessar ahir, el defensa andalús tenia clar que volia fitxar per un club que comptés al 100% amb ell.

Una aposta en ferm

«Un dels motius del meu fitxatge és l'aposta ferma per mi, que sempre ha mostrat el Llagostera i al mateix Oriol li vaig dir que volia anar a un lloc on confiïn en mi», va dir. Tot i l'adéu d'un fix com Pedro Alcalá, la titularitat a la defensa del Llagostera continuarà essent cara .«És bo que hi hagi competència perquè així ningú baixarà els braços i penso que tots estem a disposició del míster per ajudar i després els tècnics decidiran».

«No vinc a substituir Pedro Alcalá perquè el juliol ja em volien i ell era aquí», va explicar el nou futbolista dels blaugranes. El Llagostera va fer oficial la seva contractació poc abans que es fes ?públic el traspàs del defensa murcià al Girona, però per a Fran Cruz, una operació no té res a veure amb l'altre. El jugador ahir va ?voler deixar clar que no relleva Alcalá.

El Llagostera compta amb un defensa cedit del Còrdova, Samu de los Reyes, i la temporada passada al conjunt blaugrana hi militava el davanter Arturo, que també havia arribat via el club andalús. En aquest sentit, Fran Cruz afirmava que «he parlat amb ells dos i tots dos m'han parlat molt bé del club, la zona i m'han dit que aquí hi estaré molt a gust». Per redreçar la situació de l'equip després del decebedor inici de Lliga amb les dues derrotes, Fran Cruz va prometre «treball, sacrifici, humiltat, ajuda tàctica, a banda de parlar al camp amb els companys per ajudar-nos».

Emilio i Herrero, de baixa

El Llagostera va precisar el temps de baixa d'Emilio Sánchez i de Chus Herrero, ambdós lesionats en el partit davant el Lugo, i que els deixarà uns dies apartats dels terrenys de joc. Emilio va patir un traumatisme cranial que el va fer passar la mateixa nit del partit a l'hospital en observació, i estarà una setmana de baixa, perdent-se el partit davant l'Alabès. Per altra banda, Chus Herrero pateix un edema muscular i estarà entre una i dues setmanes de baixa. Es perdrà el partit davant dels bascos i probablament el d'Albacete.